Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ και η έννοια της ευθιξίας! Ευθιξία ποιος....ο (κάθε) Ρόβλιας;;;


Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!

Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!
Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτάνε «γιατί».
Κάποιοι άνθρωποι ονειρεύονται τα πράγματα όπως ποτέ δεν ήταν και ρωτάνε «γιατί όχι».
Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που προσποιούνται ότι δεν βλέπουν  τα πράγματα, για να αποφύγουν το οποιαδήποτε ερωτηματικό «εκπώμαστρο»  !
Στην τρίτη αυτή κατηγορία ανήκει η σημερινή κυβέρνηση. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά εχθές.
Την Κυριακή η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε ότι συνεργάτιδα του δικηγορικού γραφείου του Ντίνου Ρόβλια εμφανίζεται να εκπροσωπεί μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους που διεκδικούν 200 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για έργα που αφορούν την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για εμπλοκή της συζύγου του υφυπουργού στην κατάρτιση της σύμβασης για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας «αντέδρασε» ως προς τον ….τίτλο του δημοσιεύματος , επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι επρόκειτο για κακοπιστία και  συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο κ. Ρόβλιας  ,όμως, στην ανακοίνωσή του δεν ανέφερε  λέξη για την ταμπακιέρα, αλλά επισήμανε ότι ο ...ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα του δημοσιεύματος και ότι δεν χειρίστηκε καμία τέτοια υπόθεση.
Μα αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) το δημοσίευμα μιλούσε όχι για τον ίδιο , αλλά για τη συνεργάτιδα του τα τελευταία 15 χρόνια -«δεξί του χέρι» αναφέρει χαρακτηριστικά- και για την σύζυγο του. Περί αυτών η ανακοίνωση του κ. Ρόβλια δεν ανέφερε  ΤΙΠΟΤΑ.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Γραφείου Τύπου της ΝΔ  εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, όπου ανέφερε: «Τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τον ‘Τύπο της Κυριακής’ εγείρουν μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, σε σχέση με το Ολυμπιακό Χωριό, τις διεκδικήσεις εργολάβων και το διαγωνισμό για την κατασκευή εμπορικού κέντρου, που μυστηριωδώς πάγωσε.
Ο υφυπουργούς Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας, αντί επιθέσεων και απειλών προς την εφημερίδα, οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν:
-Ποια είναι η σχέση του με το δικηγορικό γραφείο, που διεκδικεί για λογαριασμό εργολάβων περίπου 200 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο;
-Σε ποιους πραγματικά ανήκει το γραφείο αυτό, δεδομένου ότι σε τηλεφωνικούς καταλόγους αναφέρεται ευθέως το όνομά του;
-Είναι στο ίδιο γραφείο, τόσο η πιο στενή συνεργάτιδά του σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και ησύζυγός του;
-Εμπλέκεται η σύζυγός του στη διαμόρφωση της σύμβασης παραχώρησης για το έργο της κατασκευής εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό;
Άμεσα, ο κ. Ρόβλιας οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας και ο κ. Παπανδρέου να πάρει τις αποφάσεις του»
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα τα πολύ σοβαρά αυτά ερωτήματα  θα ετίθεντο  αυτόματα από τον Πρωθυπουργό στη διαδικασία της εμπεριστατωμένης αναζήτησης και εξερεύνησης.
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα, ….  ΟΧΙ όμως στην Ελλάδα του Μνημονίου και της … διαφάνειας που ευαγγελίζεται ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση θέλησε  την χθεσινή  ημέρα να κρυφτεί και μόνο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στο Briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής απάντησε ότι : «Δεν νομίζω ότι πρόκειται γιανομικούς συνεργάτες. Πρόκειται για ένα δικηγορικό γραφείο». (σ.σ Δηλαδή στα δικηγορικά γραφεία σήμερα τι  υπάρχουν αν όχι νομικοί συνεργάτες; Μπακάληδες;)
Και συνέχισε ο κ. Πεταλωτής: «Ο κ. Ρόβλιας έχει απαντήσει επ’ αυτού εκτενώς(?). Και η απάντησή του αναφέρεται σε όλα (?) όσα δημοσιεύθηκαν και φυσικά η κυβέρνηση καλύπτεται  από την απάντηση αυτή»(?)
Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια!

politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: