Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η απόλυτη απαξία ενός αποδεικνυόμενου ανίκανου και ανίσχυρου, απλά βολικού και ελεγχόμενου πρωθυπουργού



GEORGE PAPANDREOU'S EPIC MOMENTS - VOLUME 1

Οι επικές μέρες του ήρωα GAP στο εξωτερικό μου θύμισαν τη θλιβερότατη εικόνα του ακριβώς πριν ένα χρόνο... (Δείτε το σχετικό post: Ο Περιοδεύων... κι αυτοί που μένουν και... περιμένουν )

Μόνο που τώρα, δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι, ούτε οι εντός χώρας, ούτε οι εκτός χώρας ακροατές του, να του δώσουν πίστωση χρόνου... για οτιδήποτε...

Τον περίμεναν με ένα οξύτατο report από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι από τους γνωστούς κερδοσκόπους που τόσο επιτυχημένα απέφυγε με το... "loaded gun on the table" (που μας το μετέφρασε στα Ελληνικά ο Έλληνας πρωθυπουργός μας, μια και ως γνωστόν έχουμε μια γλώσσα φτωχή σε εκφραστικά μέσα...). Ένα report που του έλεγε ότι απλά... οι "λεγόμενες" προσπάθειες διάσωσης έχουν αποτύχει πλήρως... τα νούμερα μιλάνε (βλέπε "χρέος" που εκτοξεύεται...).

Ο ίδιος αρκέστηκε να ψελλίζει ότι το περιμέναμε... όμως για την "ταμπακέρα" τίποτα, ούτε από αυτόν, ούτε από τους "φίλους" του. Μέτρα Ανάπτυξης στον ορίζοντα (;;;) ΜΗΔΕΝ!!!!

Η όλη συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με την Μέρκελ εξελίχθηκε σε επίπεδο... απόλυτης απαξίας στο πρόσωπό ενός αποδεικνυόμενου ανίκανου και ανίσχυρου, απλά βολικού και ελεγχόμενου πρωθυπουργού (μιας απαξίας που όμως στρέφεται τελικά κατά της χώρας μας). 


Συνέντευξη μπροστά σε δημοσιογράφους που μετά βίας τον ανέχονταν, καθώς, μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα για το σήμερα (και όχι πια το αύριο) της χώρας, ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν την απάντησή τους ήδη από προχθές και την λύση τους δρομολογημένη από αντιπροχθές αυτός είχε να ψελλίσει μόνο γενικότητες (ως και ασυναρτησίες) για τις πολλές δυνατότητες της χώρας μας να δημιουργήσει άμεσο πλεόνασμα (το αργότερο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια...) και να αντιμετωπίσει έτσι το χρέος μέσα από...
  • την αναμόρφωση της παιδείας (...απολύτως άσχετο... αν σκεφθούμε την αμεσότητα της ανάγκης!!!)
  • τον εκσυγχρονισμό της υγείας (...ελαχίστως λιγότερο άσχετο... αν σκεφθούμε... και πάλι, την αμεσότητα της ανάγκης!!!)
  • τον ανασχεδιασμό της γεωργικής παραγωγής στην κατεύθυνση της... Μεσογειακής και Ελληνικής διατροφής (...γιατί μέχρι τώρα που η παραγωγή μας εστίαζε σε... αλλοεθνείς διατροφικές συνήθειες δε βλέπαμε άσπρη μέρα!!! Πάντως ήταν πιο εντός θέματος... τουλάχιστον άγγιξε παραγωγικό τομέα...)
  • την περαιτέρω δυνατότητα της χώρας μας να αξιοποιήσει τον τουρισμό, όπου ανοίγουν νέες αγορές Οικοτουρισμός, Αγροτουρισμός, Τουρισμός Υγείας (...ας του πει κάποιος ότι ουδέν συντελείται σε υποδομές και προβολή και οι νέες αγορές είναι μάλλον των... ανταγωνιστών!!! Και πάλι εντός θέματος...)
  • την βελτίωσή μας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής(...όπα!!! κατάφερε τα τρία στα πέντε να είναι εντός... θέματος! Δυναμικό "come back" με το γνωστό μέτρο συλλογής φόρων... (για να είμαστε δίκαιοι ήταν το πρώτο που ανέφερε στη συνέντευξη... Στο βαθμό που το εφαρμόσαμε αποδεικνύεται -ήδη- ανεπαρκές από μόνο του... Πλεόνασμα όχι από την παραγωγή αλλά από τη συλλογή φόρων!!! Νέες οικονομικές θεωρίες... Πριν ένα χρόνο έσκιζε τα ρούχα του ότι η χώρα δεν έχει παραγωγή, ανάπτυξη, αναπτυξιακό νόμο!!! Από πια ηλικία το λένε... alzheimer;;;)
Αφοπλιστικές απαντήσεις επιπέδου... να σε ρωτάνε "πως θα πληρώσεις την τράπεζα που σου βγάζει το σπίτι στο σφυρί αύριο;" κι εσύ να λες... "έψαχνα τις τσέπες ενός παλιού μου σακακιού και να... βρήκα 50 ευρώ!".

Χαρείτε τον στο βίντεο:



Θέλετε κι άλλη θλιβερή εικόνα;;;
Υπάρχει και συνέχεια στο επόμενο post "GEORGE PAPANDREOU'S EPIC MOMENTS - VOLUME 2" ...

Σύντομα θα δημοσιευθεί...

(anoikta-pedia.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: