Σελίδες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το ελληνικό καρναβάλι ξεσήκωσε τους Μελβουρνιώτες


Το ελληνικό καρναβάλι ξεσήκωσε τους Μελβουρνιώτες

Δημοσιεύτηκε στις 08 March 2011 από τον Απόστολος Παπαποστόλου
Αποκριάτικα έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αναβίωσαν στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης «Γλέντι» που οργάνωσε το Φεστιβάλ «Αντίποδες».
Ένα «Γλέντι» τελείως διαφορετικό από κάθε άλλη φορά, για πρώτη φορά αποκριάτικο, σωστά οργανωμένο που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και μη-Έλληνες.
Εντυπωσιασμένος, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Τεντ Μπέϊλιου από την μεγάλη προσέλευση κόσμου σημείωσε πως το ελληνικό καρναβάλι δεν απευθύνεται μόνο σε Έλληνες αλλά στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και αύξησε την επιδότηση της πολιτειακής κυβέρνησης προς το φεστιβάλ «Αντίποδες» από 75.000 δολάρια σε 100.000 δολάρια.
Το κέντρο της Μελβούρνης, η ιστορική ελληνική γωνιά της Λόνστντεϊλ Στριτ, πλημμύρισε από Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.
Οι δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών απόλαυσαν τον ήλιο παράλληλα με τα μουσικοχορευτικά δρώμενα, ενώ μυρωδιές από τις διάφορες ελληνικές και μη γεύσεις πλημμύριζαν την ατμόσφαιρα γαργαλώντας τη μύτη των παρευρισκομένων.
Στην κεντρική σκηνή, το συγκεντρωμένο πλήθος απολάμβανε τη ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τη Μάνη, τον Πόντο, την Κύπρο, τη Μακεδονία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το φεστιβάλ φέτος τίμησε με την παρουσία του και ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ ο οποίος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την επιτυχία της εκδήλωσης.
Βεβαίως εκεί ήταν και ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευης κ. Άντριους, πολυάριθμοι Αυστραλοί και ομογενείς βουλευτές αλλά και η γενική πρόξενος της Ελλάδας Ελένη Λιανίδου που έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη.
Τέλος, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, δήλωσε περήφανος για την οργάνωση της βραδιάς.



au.greekreporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: