Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Για να συμπεριφέρονται κάποιοι σαν νεοσουλτάνοι, κάποιοι σίγουρα αποδέχονται τον ρόλο των νεοραγιάδων!




ΟΤΑΝ –πριν 66 χρόνια– η ανθρωπότητα συνειδητοποίησε τι είδε στη Χιροσίμα, οι συγγραφείς σημείωναν: Πρέπει να λέμε ένα αλλιώτικο π.Χ. –προ Χιροσίμας– και μ.Χ. –μετά Χιροσίμαν . 
Τώρα που μια χώρα, η οποία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, αδυνατεί να χειριστεί το ατύχημα στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, καθολική η ανησυχία –κυρίως– για αντιδραστήρες που βρίσκονται σε χώρες επιπόλαιου ελέγχου της κατάστασής τους και πλημμελούς συντήρησης. 
Έτσι: 
Στη γειτονιά μας –απέναντι από τα παράλια της κατεχόμενης Κύπρου, κατακρίβειαν– οι νεοσουλτάνοι της Άγκυρας εξαγγέλλουν λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα. 
Οι ειδικοί επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η περιοχή είναι σεισμογενής, αλλά οι Γκιουλ–Ερντογάδες δηλώνουν: 
—Μας είναι αδιάφορο! 
Από πού αντλεί τόσο θράσος η τουρκική ηγεσία; 
Η ελληνική ηγεσία –κάτω από την εξάρτηση του οικονομικού διασυρμού– αδύναμη ν’ αντιδράσει. Αν, απόταν εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα, οι ηγεσίες της απαιτούσαν από τους εταίρους τους να προστατευτούν από την Ευρώπη τ’ ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε θα κατέρρεε οικονομικά η Ελλάδα ούτε η Τουρκία θα παραβίαζε τον εναέριο χώρο της Αττικής ανήμερα της 25ης Μαρτίου (Στην καθιερωμένη παρέλαση δεν συμμετείχαν –για λόγους... οικονομικής περισσυλογής– μηχανοκίνητα τμήματα, ούτε αεροπλάνα έκαμαν τη γνωστή –ακριβείας– εμφάνισή τους). 
Η κυπριακή ηγεσία –οκτώ χρόνια απόταν η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε, δι’ όλων των εδαφών της, στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση– νομίζει ότι είναι «τα δύο συνιστώντα κράτη» του «νέου συνεταιρισμού» που εντάχθηκαν. 
Όσοι μιλούν για διεκδίκηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζονται... γραφικοί ονειροπόλοι! 
Αλλά: 
Για να συμπεριφέρονται κάποιοι σαν νεοσουλτάνοι, κάποιοι αποδέχονται τον ρόλο των νεοραγιάδων!
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: