Σελίδες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι αρχίζουν, σιγά-σιγά, να ξυπνάνε!

Οι Τούρκοι αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες ως προς την ορθότητα των επιλογών τους και την θέση τους στη ευρύτερη περιοχή σε σχέση με τα μεσο-μακροπρόθεσμα σχέδια της Υπερδύναμης για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Διαβάστε το κείμενο από το «Ινφογνώμων Πολιτικά»...

Εβραίοι και Ε/Κ παίζουν με τη φωτιά

Άρθρο του Οζτζάν Οτζανχάν στη Σταρ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Αμερική θέλει να αναμίξει στα βρόμικά της παιγνίδια και την Τουρκία. Λευκός Οίκος, ΣΙΑ, Πεντάγωνο ετοιμάζουν τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους για τη Μέση Ανατολή. Είναι γνωστό ότι στοχεύουν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τα πετρέλαια και φυσικό αέριο της Μέσης Ανατολής και για το λόγο αυτό συμβαίνουν όλα αυτά στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Τυνησία, Σουδάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη κλπ. Το ενδιαφέρον και ενέργειες της Αμερικής δεν έχει καμιά σχέση με την ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα.
Ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες η Τουρκία είχε άριστες σχέσεις με τους γείτονές της, σήμερα αυτές δοκιμάζονται με το Ισραήλ, Συρία και Λιβύη ενώ επί των τουρκικών εδαφών έχουν ενταθεί οι τρομοκρατικές δραστηριότητες του ΡΚΚ.
Η έχουσα δύναμη ενός σπουργίτη Κυπριακή Δημοκρατία σηκώνει κεφάλι στον αετό που λέγεται Τουρκία και την καταγγέλλει στον ΟΗΕ, Ε.Ε. και σε όλη τη διεθνή κοινότητα. Ισχυρίζεται ότι οι... δηλώσεις του Νταβούτογλου και Μπαγίς ήταν απειλητικές και ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να αναμιγνύεται στο φυσικό αέριο και πετρέλαιο της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου. 
Από την άλλη, το Ισραήλ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την τρομοκρατία που άσκησε στο θέμα του πλοίου Μαβί Μαρμαρά. Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ  προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Κάποιοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η Αμερική δεν θα ήθελε τους δύο συμμάχους της, δηλαδή την Τουρκία και το Ισραήλ, να οδηγηθούν σε συγκρούσεις. Έχω την εντύπωση ότι θέλει και καλοθέλει αρκεί αυτό να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Δεν έφερε στο χείλος του πολέμου δύο κράτη -μέλη του ΝΑΤΟ την Ελλάδα και Τουρκία; Κατόπιν οδηγιών της ο Σαντάμ δεν επιτέθηκε κατά του Κουβέιτ; Στη συνέχεια δεν ήταν αυτή που συνέθλιψε τον Σαντάμ και κατακερμάτισε το Ιράκ; Δεν είναι αυτή που ανέτρεψε τα καθεστώτα στην Αίγυπτο και Λιβύη που ή ίδια έφερε στην εξουσία;
Πρόκειται για μια Αμερική η οποία , στο βωμό των μακροχρόνιων συμφερόντων της, σε διάφορες περιοχές του κόσμου δημιουργεί εντάσεις, πολέμους, συγκρούσεις , ανησυχίες. Αν την εξυπηρετεί, δεν αποκλείεται να προκαλέσει και μια μικρής διάρκειας και μεγέθους τουρκοεβραϊκή σύρραξη και στη συνέχεια να οδηγήσει τις δύο χώρες σε ειρήνη. Πώς; Με το να προσπαθήσει να αφήσει εκτός παιγνιδιού στο φυσικό αέριο την Τουρκία υποστηρίζοντας μυστικά τον συνεταιρισμό Ισραήλ-Ε/κ και έτσι να προετοιμάσει το έδαφος για τη σύρραξη. 
Και ποιος ο ρόλος της «ΤΔΒΚ» στη σκακιέρα αυτή;
Δεν θα πρέπει να εξεταστεί για ποιο λόγο Ρώσοι και Εβραίοι επενδύουν στα «εδάφη» μας;
Δεν πρέπει να προβληματίζει τους ηγέτες μας και την Άγκυρα γιατί τόσες επενδύσεις στην Καρπασία σε ξενοδοχεία, μαρίνες εμπόριο;
Δεν σκέπτονται μήπως και στόχος είναι να μετατρέψουν την Καρπασία σε στρατιωτική βάση;
Ίσως στο μέλλον και το νερό της Τουρκίας αποτελέσει αντικείμενο διαξιφισμών. Το νερό αυτό εποφθαλμιούν για χρόνια τώρα Ιράν, Ιρακ και Συρία. 

 http://www.philenews.com/digital/

Δεν υπάρχουν σχόλια: