Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χουντικό φως, σοσιαλιστικό σκότος.

Μου το έστειλε το «Στράβων Αμασεύς» . Καταθέτει την άποψή του πολύ παραστατικά και με σαφήνεια και αναλύει με πολύ απλό τρόπο γιατί αυτή εδώ η κυβέρνηση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα και της Ελλάδος. Οδυσσεύς
     
  Ἀναρτήθηκε: 15 Σεπτεμβρίου, 2011 ἀπὸ τὸν/τὴν Στράβων Αμασεύς στὸ ΠατριωτισμόςΠολιτισμός,Σκέψεις
Ἐτικέττες:


Ζούμε σε συνθήκες παραφροσύνης, όπου μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει το κοντό του και το μακρύ του, προσπαθώντας να δικαιώσει τις ο,ποίες ιδεοληψίες του, να περισώσει δηλαδή ότι μπορεί από αυτές ρίχνοντας το φταίξιμο για την καταστροφή μας σε ιδεολογικώς αντίπαλες δυνάμεις. Εύκολο όμως πάντα θύμα είναι η περίοδος της 7ετούς δικτατορίας. Η εύκολη λύση για όλους, ό,τι δυσαρεστεί είναι χουντικό, ό,τι ακούγεται ευχάριστο είναι δημοκρατικό. Υπάρχουν όμως μερικές αλήθειες που δεν κρύβονται.

Γεννήθηκα σε ένα χωριό Τετάρτη μεσάνυχτα (όχι μεσημέρι όπως λέει το γνωστό τραγούδι) από μιας μαμής το χέρι. Όμως εκείνην την νύκτα που όλο το χωρίο παρακολουθούσε τον “ Άγνωστο Πόλεμο” του Φωσκόλου, υπήρχε κάτι το επαναστατικό. Υπήρχε ηλεκτρισμός.

Κατά την διάρκεια της 7ετίας ηλεκτροδοτήθηκαν όλα τα χωριά της χώρας. Το ρεύμα μπήκε σε κάθε σπίτι των απομακρυσμένων χωριών, οι κάτοικοι των οποίων μέχρι τότε ήταν αναγκασμένοι να κάνουν όλες τους τις δουλειές υπό το ημίφως της γκαζόλαμπας. Την ίδια περίοδο δικτυώθηκε και η ύδρευση. Αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα (φως, νερό, τηλέφωνο, δρόμοι) δεν υπήρχαν στα χωριά πριν το ΄67-΄74.

Μετά ήρθε η δημοκρατία και ακολούθησε ο σοσιαλισμός, στα χρόνια του οποίου διεγράφησαν όλως τυχαίως μεταξύ άλλων και όλες οι μπομπίνες με την σειρά του “ Αγνώστου Πολέμου” δήθεν και τάχα στην ΕΡΤ ξέμειναν από φίλμ.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά την σοσιαλιστική “ πρόοδο” αφού στο...

ενδιάμεσον τα χωριά έχουν σοσιαλιστικώς ερημωθεί, αφού τα σχολεία έχουν σοσιαλιστικώς κλείσει, αφού η γλώσσα μας έχει σοσιαλιστικώς απαξιωθεί, η χώρα μας έχει σοσιαλιστικώς καταχρεωθεί ήρθε και το νέο (έχουν προηγηθεί αρκετά άλλα) χαράτσι στα ακίνητα με εισπράκτορα την Δ.Ε. Η.

Φυσικά το όλον θέμα είναι πολύπλευρο, ασφαλώς και η κατοχική κυβέρνηση δεν θέλει απλώς και μόνον να εισπράξει το νέο χαράτσι, θέλει μεταξύ άλλων να καταστήσει την ΔΕΗ φοροεισπράκτωρ, δηλαδή αντιπαθή οργανισμό, αποδεχομένη επί της ουσίας την ανυπαρξία φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Ευκολότερα πείθεται κάποιος για το ξεπούλημα ενός αντιπαθούς οργανισμού από αυτό μίας κοινωφελούς επιχειρήσεως. Πέρα όμως από τους ύπουλους σχεδιασμούς της κατοχικής κυβερνήσεως υπάρχουν και κάποια άμεσα αποτελέσματα από το νέο χαράτσι.

Από την αρχαιότητα ακόμη η Ανάγκη ήταν θεοποιημένη. Ο δε Διογένης ο Λαέρτιος λέει χαρακτηριστικά: « Ἀνάγκᾳ δ’ οὐδὲ θεοὶ μάχονται. » Από την στιγμή που ούτε οι θεοί δεν μπορούν να αντιπαλέψουν την ανάγκη, πώς να το πράξουν οι θνητοί; Έτσι λοιπόν κάποιος που έχει ένα σπίτι στην πόλη και το πατρικό του στο χωριό, αναγκαστικώς (αφού πρώτα φρόντισαν οι κατοχικοί να του μηδενίσουν την καταναλωτική του δύναμη) θα διακόψει την ρευματοδότηση του πατρικού του σπιτιού, όχι γιατί δεν θέλει να έχει ρεύμα στο χωριό αλλά επειδή δεν έχει χρήματα να αντεπεξέλθει στο διπλό χαράτσι. Ουσιαστικώς δηλαδή ότι έφερε η χούντα το παίρνει πίσω η σοσιαλιστική “ δημοκρατία”.

Η χούντα έφερε την επανάσταση του ηλεκτρισμού στα χωριά, η επαναστατική γενιά του πολυτεχνείου τα ξαναρίχνει στο σκοτάδι.

Ασφαλώς και η δικτατορία δεν είναι ένα ευχάριστο πολίτευμα. Είναι καταπιεστικό, φοβικό και απολυταρχικό. Όμως η δικτατορία είναι πολίτευμα, δεν είναι κατοχή. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της χούντας και του σοσιαλισμού, διότι ο σοσιαλισμός δεν είναι πολίτευμα, είναι ιδεοληψία, σχεδόν θρησκεία. Είναι μεγάλο σφάλμα να λέμε “ κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ”. Μακάρι να ήταν χούντα το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μεν σκληρή όμως θα γνωρίζαμε τους σκοπούς της, θα ήταν ένα ορατός αντίπαλος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι χούντα, είναι κατοχή, είναι αριστοκρατικό καθεστώς όπου υπάρχουν οι λίγοι εκλεκτοί του συστήματος και οι πολλοί δούλοι. Δούλοι όμως που απαγορεύεται να έχουν περιουσίες.

Ασφαλώς και ο σοσιαλισμός δεν απαγορεύει σε κανέναν ευθέως να κατέχει γη και κτίσματα. Εκμεταλλευόμενο όμως τους νόμους της θεάς ανάγκης, καθιστά την κατοχή περιουσίας ασύμφορη σε βαθμό που οι ιδιοκτήτες, θέλοντας να απαλλαγούν από τα φορολογικά βάρη, ξεφορτώνονται τις περιουσίες τους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε δεξιό κόμμα, χαρακτηρισμό που εντέχνως κάποιοι κύκλοι, ακόμη και καλλιτεχνικοί (βλ. Λαζόπουλος) προσπαθούν να του προσάψουν. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα άκρως αριστερό κόμμα που αντιπαθεί την ιδιοκτησία και τα έθνη. Η δεξιά χαρακτηρίζεται από πατριωτικά ιδεώδη και χαμηλή φορολόγηση. Το ΠΑΣΟΚ ασφαλώς και δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε φιλελεύθερο κόμμα. Εάν ήταν θα έριχνε την φορολογία των επιχειρήσεως και των φυσικών προσώπων ώστε να ανασάνει η αγορά και να ανθίσει η οικονομία και η ανάπτυξη. Με λίγα λόγια η κατοχική κυβέρνηση δεν αναζητει την ανάπτυξη, αναζητεί αυτό που ονόμασε ο πρόεδρος του “ 4ο δρόμο προς τον σοσιαλισμό”. Τα λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθόλου λάθη. Ήταν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του.

Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη άγνοια της ιστορίας και των πολιτευμάτων. Ας δούμε όμως τι εστί τυραννία (άλλως δικτατορία ή χούντα), ξεκινώντας από την εποχή του Πεισιστράτου. Τι ζητάει μια τυραννία; Την ησυχία της ζητάει για να κυβερνάει χωρίς πολλές διαμαρτυρίες. Γιαυτό και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μακριά από τα αστικά κέντρα και τα κέντρα αποφάσεων γιατί δεν θέλει πολλά-πολλά στα πόδια της. Αποκεντρώνει την δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, τον πλούτο για να αποφύγει την δημιουργία επαναστατικών εστιών. Γιαυτό και επί Παπαδοπούλου είχαμε την σεισάχθεια στους αγροτικούς πληθυσμούς. Λέει δηλαδή μια χούντα: “ θέλω να περνάτε καλά και μακρυά από εμάς”.

Από την άλλη ο σοσιαλισμός λέει: όλοι είναι ίδιοι (εκτός από αυτούς του συστήματος) και για να μην δημιουργηθεί κάποια άλλη αριστοκρατία την οποία δεν μπορώ να ελέγξω, καταργώ εμμέσως τις περιουσίες.

Καμία σχέση επομένως το ΠΑΣΟΚ με χούντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό ακριβώς που χρόνια δηλώνει, ένα σοσιαλιστικό κόμμα. Το επόμενο του βήμα θα είναι τα Κολχόζ, οι ομαδικοί κοιτώνες, ακόμη και τα ομαδικά μπάνια. Υπερβάλω αλλά αυτή είναι η ιδεολογία του, αυτός είναι ο 4ος δρόμος προς τον σοσιαλισμό, ο εκβιασμός. Φυσικά και δεν είναι δημοκρατικό κόμμα, σοσιαλισμός και δημοκρατία είναι αντίρροπες έννοιες. Λέει ότι είναι δημοκρατικό αλλά είναι όσο δημοκρατικό είναι και το ΚΚΕ. Απλώς το ΚΚΕ το λέει από την αρχή και μπρουταλιτέ “ θα σας πάρω τις περιουσίες, θα γίνετε όλοι δούλοι της Κ.Ε.” ενώ ο σοσιαλισμός λέει “ θα ζήσετε καλά” και αποσιωπά το: “ κι εμείς καλύτερα”, λέει: “ θα έχετε περιουσίες” αλλά δεν λέει το: “ όσοι θα έχουν περιουσίες έστω και μικρές θα μαρτυρήσουν την ώρα και την στιγμή”. Εάν το ΚΚΕ είναι ο ορθόδοξος κομμουνισμός, το ΠΑΣΟΚ είναι ο κοσμικός, στην ουσία όμως στον ίδιο θεό πιστεύουν.

Όχι, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι χούντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι χειρότερο. Είναι σοσιαλισμός και φυσικά πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ουδέποτε υπήρξε και ουδέποτε θα υπάρξει. Ο πατριωτισμός για το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει στην ιδεολογία του, εάν ποτέ χρησιμοποιήθηκε ως σύνθημα αυτό έγινε για την υφαρπαγή των πατριωτικών ψήφων. Η πατρίδα για το ΠΑΣΟΚ, τον σοσιαλισμό και την αριστερά γενικότερα είναι έννοια μισητή και εχθρική, την απεχθάνεται όπως κάθε γνήσιο διεθνιστικό κόμμα. Το δε σημερινό ΠΑΣΟΚ, είναι ένα κατοχικό κόμμα αφού έχει συμφωνήσει με τους κατακτητές τους οποίους και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να περάσει αυτά τα μέτρα που πιστεύει.

Δηλαδή συνοψίζοντας είναι: διεθνιστικό, φιλοκατοχικό, αριστερό, σοσιαλιστικό, αντιπατριωτικό, αντεθνικό και φυσικά δωσιλογικό κόμμα.

Τι νομίζουμε ότι θα κάνει τώρα η κυβέρνηση με το πρόσχημα της μειώσεως του δημοσίου; Θα κρατήσει στο δημόσιο όλα τα κομματόσκυλα της και θα απολύσει τους υπολοίπους δήθεν ως πλεονασματικό προσωπικό. Θα δημιουργήσει δηλαδή μια κάστα εκλεκτών πασοκικών γκεσταπιτών οι οποίοι θα λειτουργούν ως ΚαΓκεΜπε του συστήματος. Θα πουλήσει ότι δεν μπορεί να ελέγξει και θα ελέγξει ότι του χρειάζεται για να διαιωνιστεί.


Είναι μακράν η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος, ίσως όχι μόνον στην νεότερη ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: