Σελίδες

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επεκτείνεται και στους χρεωμένους ΟΤΑ το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας!



 Posted on  by UDemand
Στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των δήμων, σχεδιάζει να επεκτείνει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας η κυβέρνηση. Αρχικά, υπολογίζεται ότι στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμός δήμων (περίπου 15-20), που βρίσκονται κυρίως στην Αττική και οι οποίοι λειτουργούν με υπεράριθμό προσωπικό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το μέτρο όταν εφαρμοστεί θα αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών, είναι έως το τέλος του χρόνου…

να έχουν ισοσκελιστεί οι προϋπολογισμοί όλων των ΟΤΑ και με χρήση δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Όσοι από τους δήμους δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού, θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης δήμων. Αρχικώς το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες.
Όπως δήλωσε, όμως, την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».
Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε ενδεικτικά ότι «αν το Μενίδι και ο Πειραιάς δεν βρεθούν με 200 και 100 υπαλλήλους λιγότερους δεν βγαίνουν με κανένα πρόγραμμα εξυγίανσης. Θα κινήσουμε γρήγορα αυτή τη διαδικασία μόλις πάρουμε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών».
Ο αριθμός των δήμων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ίσως να μεγαλώσει, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και των υπόλοιπων νομικών τους προσώπων, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους, θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ακόμη κι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ «δεν αποκλείεται να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: