Σελίδες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Φοβισμένοι «στρατηγοί» οδηγούν το στράτευμα στην ήττα


           Πάντα σωστή και εύστοχη η Σοφία μας...                                       
Τρόμαξαν με την τρομολαγνεία τους
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει παλαιά και νέα μέτρα και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις πολυδιαφημισμένες «κρίσιμες συνομιλίες» του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τελεί υπό συνθήκες παράκρουσης και παράλυσης.

Διαφωνίες, ανοιχτές επιστολές, τηλεοπτικές εμφανίσεις αμφισβήτησης, αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, δεν έχουν απλώς δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, που κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Ο φόβος, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση σε λαό και κοινοβουλευτική ομάδα έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, με αποτέλεσμα οι στρατηγοί (λέμε τώρα) να εμφανίζονται περισσότερο τρομοκρατημένοι από τους στρατιώτες.

Εν ολίγοις, σκόρπισαν τόσο πολύ τρόμο που… φοβήθηκαν και οι ίδιοι! Σε αντίθεση με το «στράτευμα» που αναζητά όραμα και ελπίδα στην αρχαία του δόξα, γεμίζοντας το Μουσείο της Ακρόπολης και λαμβάνοντας μέρος, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησής του, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Χθες εκδηλώθηκε άλλη μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ρέππα και... Ραγκούση – αυτή τη φορά για την προετοιμασία του ενιαίου μισθολογίου, που μετά φανών και λαμπάδων ανακοινώθηκε μετά το υπουργικό συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου. 

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δινόταν μια «ανοιχτή επιστολή» προς τον πρωθυπουργό εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη και Θανάση Οικονόμου, που έβαλαν θέμα παραίτησης εκείνων των υπουργών που είτε «δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων, είτε διακρίνονται για την αμφιθυμία τους στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, είτε θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τους προσωπικούς τους προσανατολισμούς».

Οι δύο βουλευτές θέτουν μάλιστα τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου, όπως γράφουν, να έχει νόημα η κυβερνητική προσπάθεια: Δέσμευση για το αποτέλεσμα, μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο, κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και τα μέλη της για «ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές». 

Την ίδια ώρα, διάφοροι κυβερνητικοί βουλευτές, εκφράζουν από τηλεοπτικών παραθύρων τις επιφυλάξεις τους ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας και ενώ είναι βέβαιο ότι από την Ουάσιγκτον ο κ. Βενιζέλος θα έχει επιστρέψει με ευχολόγια περί εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στις αποσκευές του.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, αυτές δείχνουν κατακρήμνιση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ενισχύει τις διαλυτικές τάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς έχουν όλοι συνειδητοποιήσει πως πλέον θεωρούνται συνυπεύθυνοι για την κακή και αναποτελεσματική κυβερνητική πορεία.

Μέχρι στιγμής, το μόνο όπλο που έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση είναι ο φόβος: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούνται με τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση και ο λαός με τον κίνδυνο μιας ασύντακτης χρεοκοπίας.

Ο τρόμος φαίνεται ότι έχει επεκταθεί και στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν ως πολιτική θέση τον φόβο πως σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Και ο φόβος είναι πάντα κακός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: