Σελίδες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

The Wall Street Journal: Η επιστροφή Πούτιν ενοχλεί τις ΗΠΑ



Δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά δημοσιεύματα διατηρούν επιφυλάξεις γενικότερα απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν και προωθούν την επιλογή Μεντβέντεφ στην πολιτική ζωή της Ρωσίας. Σύμφωνα...
με την αμερικανική “The Wall Street Journal” η επάνοδο του Πούτιν στην θέση της Προεδρίας δημιουργεί πονοκεφάλους και ανησυχίες στο αμερικανικό στρατόπεδο, παρότι όπως επισημαίνει το δημοσίευμα κανείς από το Λευκό Οίκο δεν το παραδέχεται.
“Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε μία υποδειγματική συνεργασία με το ομόλογό του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ μέχρι σήμερα. Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ήταν ευχαριστημένοι από τη στάση Μεντβέντεφ σε σύγκριση πάντοτε με εκείνη του Βλαντιμίρ Πούτιν που εξαρχής με απλά λόγια ήταν αρνητικός”, είναι ορισμένα από τα πολλά που γράφτηκαν.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτα καινούργιο ουσιαστικά, παρά μόνο θυμίζει τις …ιδιορρυθμίες του Πούτιν ή καλύτερα τις αφήνει να εννοηθούν. Ιδιορρυθμίες φυσικά υπό τα αμερικανικά πρότυπα και συμφέροντα πάντα…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενόχλησε γενικότερα τη Δύση με τη στάση του στο θέμα της Γεωργίας το καλοκαίρι του 2008 και αυτό είναι κάτι που ειδικά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ξεχάσουν.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, το 2009 στη Ρωσία, ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να δει ξεχωριστά τους δύο άντρες, στέλνοντας έτσι το ανάλογο μήνυμα.
Οι σχετικά πρόσφατες αποκαλύψεις της WIKILEAKS για το συγκεκριμένο θέμα έφεραν στην επιφάνεια την επιφυλακτικότητα που οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν και συνεχίζουν να κάνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση πάντα με τον σημερινό Ρώσο Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ που σύμφωνα με τους ίδιους θεωρείται χαμηλότερων τόνων και κατά συνέπεια περισσότερο συζητήσιμος.
Μόλις πρόσφατα το αμερικανικό REUTERS δημοσίευσε σχετικό άρθρο όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Πούτιν – Μεντβέντεφ και παρότι τάχθηκε ανοιχτά υπερ της υποψηφιότητας Μεντβέντεφ, ξεκαθάρισε πως ο Πούτιν έκανε κίνηση “ματ” μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τις ΗΠΑ στο περιβόητο ζήτημα της Αρκτικής.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν του έχουν …εμπιστοσύνη!
Σχετική ανάρτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: