Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Αegean σε βάρος της Ολυμπιακής με αντάλλαγμα την αγορά Airbus υποπτευόταν η πρεσβεία




Επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Aegean Θεόδωρο Βασιλάκη και τον γιό του Ευτύχιο, είχε ο Αμερικανός πρέσβης με στόχο να αποτρέψει την αγορά αεροσκαφών Αirbus αντί των αμερικανικών Boeing.
Οι Αμερικανοί διπλωμάτες αναφέρονται σε φήμες σύμφωνα με τις οποίες η ευρωπαϊκή επιτροπή  ασκούσε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση αλλά σε εκκαθάριση της Ολυμπιακής. Σε αντάλλαγμα αυτών των πιέσεων, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η Aegean θα συμφωνούσε να αγοράσει αεροσκάφη τύπου Airbus.
O διευθύνων σύμβουλος της Aegean παραδέχθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με ευρωπαίους διπλωμάτες σχετικά με την αγορά αεροσκαφών Airbus αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε πίεση προς όφελος της εταιρείας του.
Η αμερικανική πρεσβεία πάντως δεν φάνηκε να πείθεται από τις εξηγήσεις του Βασιλάκη και σε σχόλιό της αναφέρει ότι οι Βρυξέλλες ήταν πράγματι σε θέση να βοηθήσουν την Αegean.

Δεν υπάρχουν σχόλια: