Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η Φωνή μια 12χρονης Κούρδισσας:Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά με το να αρνείσαι την ύπαρξη μας στην Τουρκία.


murder_of_kurdish_children 

Άδανα, -. Στο συνέδριο του Φιλοκουρδικού Κόμματος της Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) στα Αδανα ένα 12 χρονο Κορίτσι Κουρδικής καταγωγής η Devran Bozkuş πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ρεζέπ Ερντογάν λέγοντας:

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην αρχή δήλωσε ότι ι« το κουρδικό πρόβλημα είναι δικό μου πρόβλημα » και στην συνέχεια αυτό που έκανε ήταν να δώσει εντολή στην αστυνομία για να κτυπήσει τους ανθρώπους αδιακρίτως συμπεριλαμβανομένων γυναικών, ηλικιωμένων ανθρώπων και παιδιών.Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ο πρωθυπουργός είναι πολύ ευαίσθητος για παιδιά απο άλλες χώρες αλλά όταν πρόκειται για το πρόβλημα με τα παιδιά κουρδικής καταγωγής στην Τουρκία κλείνει τα μάτια. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του μουσουλμάνο.Πιστεύω ότι αν είσαι Μουσουλμάνος δεν χτυπάς και δεν βλάπτεις τους ομοθρήσκους σου ούτε παίρνεις μέρος στην δολοφονία τους.Όπως βλέπω, ο πρωθυπουργός δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις για να είναι ένας αληθινός μουσουλμάνος.

Επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα των Κούρδων στον αγώνα τους για ελευθερία, πρόσθεσε ""Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το κουρδικό λαό που αγωνίζεται για την ταυτότητα του, τη γλώσσα του και για τον πολιτισμό του. Θα υψώνουμε την φωνή μας για τα δικαιώματα σας και για όσα έχει κάνει. Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά με το να αρνείσαι την ύπαρξη μας στην Τουρκία.Αυτή η χώρα είναι η χώρα μας καθώς και η δική σας. Εάν δεν έχετε τη λύση για το κουρδικό πρόβλημα δεν θα είστε σε ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: