Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

"ΟΧΙ" από καλλιτέχνες στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ


Μία σειρά από καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι προσκλήθηκαν από το ΑΚΕΛ για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που διοργανώνει η “Κίνηση Πολιτισμού” της ΕΔΟΝ, απάντησε αρνητικά μετά από προσωπικές και συλλογικές παρεμβάσεις που τους καλούσαν να μην εμπλακούν λόγω της πολιτικής διάστασης του όλου ζητήματος.
  • Tσαλιγοπούλου: "Δεν επιθυμώ να λάβω θέση σε πολιτικές διενέξεις"
  • Δημήτρης Μακρής: "Εκ παραδρομής το όνομα μου στην ανακοίνωση της εν λόγω εκδήλωσης"
  • Γιώργος Ανδρέου: "Δεν επιθυμώ να διαιρέσω αντί να ενώσω"
  • Ευριδίκη: "Oι ίδιοι βάζουμε το χεράκι μας για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας"
  • Κατσιμίχας: "Δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση να λάβω μέρος σ' αυτή την συναυλία
Στην εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου, υποτίθεται ότι θα λάβουν μέρος 30 καλλιτέχνες αλλά ήδη πέντε από αυτούς έχουν ακυρώσει τη συμμετοχή τους.
Tελευταία ενημέρωση: (23:42)

Xάρης Κατσιμίχας και Γλυκερία επίσης δεν θα λάβουν μέρος.
"Το μόνο που έχω να δηλώσω προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις είναι το εξης: δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λάβω μέρος σ΄ αυτήν τη συναυλία. Συντάσσομαι πλήρως με την δήλωση του Γ. Ανδρέου, η οποία λέει: " Δεν επιθυμώ να διαιρέσω αντί να ενώσω."
Χάρης Κατσιμίχας
"Aνταποκρινόμενη σ'έναν καταιγισμό επιστολών Κυπρίων πολιτών με αίτημα την άρνηση της συμμετοχής μου στην συναυλία της 24ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία (που διοργανώνει η κίνηση πολιτισμού) και με ευθύνη και σεβασμό στο σκοπό και τους λόγους αυτού του αιτήματος, δεν μπορώ παρά να αποσύρω την συμμετοχή μου απο το συγκεκριμένο γεγονός.
Γλυκερία
Το πρώτο “ΟΧΙ” ήρθε από την καταξιωμένη τραγουδίστρια, Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν Μελίνα Κανά, Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Ασλανίδου καθώς και ο Δημήτρης Μακρής.

Η Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Ευριδίκη, μάλιστα συνεχάρηκε τους πιο πάνω καλλιτέχνες για την απόφαση τους να μην συμμετέχουν τελικά στην εκδήλωση της ΕΔΟΝ.
Μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Ευριδίκη αναφέρει:
“Αντί να κάνουμε συναυλίες προς τιμή των ηρώων μας, προς τιμή αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, χρησιμοποιούμε τους καλλιτέχνες και τη δύναμη του κόμματος για να στηρίξουμε αυτούς που προσπαθούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια;»
Η Ευριδίκη καταλήγει πως με αυτή τη στάση «οι ίδιοι βάζουμε το χεράκι μας για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.»
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση της Ελένης Τσαλιγοπούλου η οποία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει: «Δεν επιθυμώ να λάβω θέση σε πολιτικές διενέξεις που αφορούν στην πολιτική ζωή στην Κύπρο. Εννοείται πως σέβομαι απόλυτα τον κυπριακό λαό και ουδέποτε είχα πρόθεση να τον προσβάλλω."
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου επίσης υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε σωστά από τους διοργανωτές για τον σκοπό της εκδήλωσης και ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε “εν αγνοία τους”.
To ίδιο ανέφερε και ο Κύπριος τραγουδιστής Δημήτρης Μακρής ο οποίος δήλωσε ότι αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρόταση που του έγινε και πως το όνομα του βρίσκεται «εκ παραδρομής» στην ανακοίνωση της εν λόγω εκδήλωσης.
Η Μελίνα Ασλανίδου είπε πως από την αρχή η απάντηση της ήταν αρνητική έστω και αν το όνομα της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. «Καλησπέρα σε όλους… Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους πως η αρχική μου απόφαση να μη συμμετέχω στη συναυλία της 24ης στην Κύπρο είναι η μόνη αλήθεια. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.»

Ο Γιώργος Ανδρέου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το εξής: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ 24ης Οκτωβρίου - ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΩ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΩ, ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΈΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...."
H Mελίνα Κανά με ανάρτηση της στο Facebook είπε ότι παρόλο που της είχε προταθεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση η απάντηση της ήταν αρνητική.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί χρήστες του Facebook έστειλαν επιστολές και έγραψαν στους τοίχους των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση προτρέπωντας τους να μην το κάνουν καθώς η όλη εκδήλωση όπως υποστηρίζουν, έχει πολιτικά κίνητρα και όχι την ενότητα του κυπριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: