Σελίδες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η Χθεσινή συγκέντρωση στο ΥΕΘΑ. Τα έκανε «επάνω του» ο πανάσχετος Μπεγλίτης!!!

Η χθεσινή συγκέντρωση των αποστράτων εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε και είδαμε όλοι μας έναν Μπεγλίτη να απειλεί θεούς και δαίμονες για το πρωτοφανές γεγονός. Αν κάποιος προσέξει το ύφος και την όλη στάση του πανάσχετου θα διακρίνει καθαρά και πίσω από το προσωπείο του «τσαμπουκά» έναν υπουργό φοβισμένο. Τι φοβισμένο; Να τα έχει κάνει επάνω του γιατί η προηγούμενή του ιδιότητά του διπλωμάτη, όσο άσχετος και να ήταν, του επιτρέπει να καταλάβει ότι το χθεσινό γεγονός ήταν όντως σοβαρό και ότι θα επαναληφθεί με μεγαλύτερη συμμετοχή και ένταση.
Εγώ όμως θέλω να σχολιάσω τα γεγονότα από την σκοπιά του απόστρατου. Θα θέσω το θέμα σε διαφορετική βάση. Στην Αθήνα ή μάλλον στο Λεκανοπέδιο διαμένουν πάνω από σαράντα χιλιάδες (40000) απόστρατοι μόνο του Στρατού. Και μαζεύτηκαν μόνο δυο χιλ. (2000) ενώ άλλοι μιλούν για χίλιους εκ των οποίων αρκετοί μεταφερθέντες από την επαρχία. Που ήταν οι υπόλοιποι; Πόσοι από τους συγκεντρωθέντες ήταν ανώτατοι; Προέρχομαι από την ΣΣΕ και έχω καταδικάσει πολλές φορές, και πριν αποστρατευθώ, την ραγιαδίστικη νοοτροπία πολλών συναδέλφων μου που μπροστά στην προσωπική τους φιλοδοξία όχι μόνο φιλούσαν τις κατουρημένες ποδιές των πολιτικάντηδων,όχι μόνο ξεζούμισαν τους λοιπούς συναδέλφους τους αλλά διέλυσαν ακόμη και τις ίδιες τις οικογένειές τους. Και όλοι αυτοί χθες παρακολουθούσαν τα διαδραματιζόμενα παίζοντας τάβλι στις διάφορες Λέσχες, ειρωνευόμενοι τους λίγους συγκεντρωθέντες και μάλλον συμφωνούντες με την θέση του Μπεγλίτη.
Για πάρα πολλά χρόνια έχει καλλιεργηθεί η νοοτροπία ότι οι στρατιωτικοί είμαστε ξεχωριστή «κάστα». Η θέση μας δεν μας επιτρέπει ετούτο, δεν μας επιτρέπει το άλλο δεν, δεν ,... αλλά μας επιτρέπει να είμαστε ολημερίς πάνω από ένα τάβλι ή από μια τράπουλα. Άβουλα όντα αναπολώντας τα χθεσινά μεγαλεία, ο Θεός να τα κάνει μεγαλεία! 
Δεν αντέδρασαν όταν ο Τσοβόλας μας αποσύνδεσε μισθολογικά από τους δικαστικούς, θα αντιδρούσαν στα μέτρα του Γιωργάκη; Με το δίκιο του ο κάθε άσχετος Μπεγλίτης να απειλεί αφού μπορεί να το κάνει χωρίς τον φόβο των αντιδράσεων. Και με το δίκιο του ο κόσμος να μας ειρωνεύεται αποκαλώντας μας όλους, ανεξαρτήτως βαθμού, «στρατηγέ» εναλλάξ με το θαυμάσιο εκείνο «καραβανά». 
Πρόταση. Ο υπουργός άμυνας να είναι υπερκομματικός, να προέρχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, να έχει τουλάχιστον σίγουρη θητεία άνω των πέντε ετών και να είναι υπό των Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια και σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτός είναι ο επικεφαλής των ΕΔ.
                                                                                            Οδυσσεύς

Δεν υπάρχουν σχόλια: