Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κάποιοι από τους συλληφθέντες της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ είναι Βορειοηπειρώτες... Ε, ΚΑΙ! Το συμπέρασμα είναι ένα... άπαξ και κάνεις λάθος (απλό λάθος ή έγκλημα) από Βορειοηπειρώτης μετατρέπεσαι ως δια μαγείας σε Αλβανό.


 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να φέρουμε συλλογικά ευθύνη για κάποιους ανεγκέφαλους. Όπως κάθε κοινότητα έτσι και μεις έχουμε τα δικά μας "καλά παιδιά" που μας εκθέτουν. Όχι η λύση δεν είναι ο αφορισμός και η κατάταξή τους ως "Αλβανών", για να νιώσει το περήφανο "είναι" μας κάπως καλύτερα, κάτι δηλαδή σαν τον συγγενή από το χωριό που δεν τον παρουσιάζουμε στον κύκλο μας για να μη μας φέρει σε δύσκολη θέση.
Το συμπέρασμα είναι ένα... άπαξ και κάνεις λάθος (απλό λάθος ή έγκλημα) από Βορειοηπειρώτης μετατρέπεσαι ως δια μαγείας σε Αλβανό. Τι και αν οι/o εν λόγο χθεσινοί συλληφθέντες, δεν ήταν απλά Βορειοηπειρώτες αλλά και Έλληνες πολίτες, το Ελληνικό κράτος βλέπεις "προνόησε" να τους χορηγήσει Ελληνική ιθαγένεια. Το λαθολόγιο της Αλβανοποίησης μακρύ, από την συζυγοκτόνο από τη Δίβρη μέχρι τον τρομοκράτη (και καλά) Μπολάνο από τη Χιμάρα. Πολλές φορές κρυφτήκαμε και μεις σαν κοινότητα, πίσω από την ευκολία αυτή, που μας παρείχαν ανοιχτόχερα τα Ελληνικά ΜΜΕ. Άλλες φορές έγινε και όπλο στα χέρια μας, κάθε φορά που θέλαμε να εξοστρακίσουμε όποιον Βορειοηπειρώτη είχε "παρεκκλίνουσα συμπεριφορά" από την τυποποιημένη. Βαφτίσαμε "Αλβανούς" όσους έφευγαν απ' το χώρο, και όταν εκείνοι που έφυγαν έγιναν περισσότεροι από όσους παρέμειναν, συνέβη το αντίστροφο, βάφτισαν εκείνοι όσους παρέμειναν ως "Αλβανούς". Πολιτική, ψέματα και λίγο προπαγάνδα... Βασιζόμενοι στο αρχέτυπο του καλού και του κακού, όλοι μα όλοι οι Βορειοηπειρώτες σε κάποιο στάδιο της ζωής μας, μπορεί να αναβαπτιστούμε στην κολυμβήθρα των ενοχών του έθνους, σε Αλβανούς.
Οι νέοι Βορειοηπειρώτες των μεγαλουπόλεων και δη των μητροπόλεων όπως της Αθήνα, έχουν ξεφύγει από τις ενοχές και τα όρια της συλλογικότητάς τους και δρουν ως άτομα. Ως άτομα δρουν, ως άτομα μεγαλουργούν, ως άτομα παραβαίνουν, ως άτομα πεθαίνουν.
Συνεπώς... Ναι,
κάποιοι από τους συλληφθέντες της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ είναι Βορειοηπειρώτες... ε και;!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ στο Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: