Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι Αρμένιοι κατάφεραν να ενάγουν επιτυχώς την Τουρκία στα αμερικανικά δικαστήρια

Τρείς Αμερικανοί-Αρμένιοι απόγονοι θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας ενάγουν την Τουρκία στις ΗΠΑ, για κλοπή της περιουσίας τους και στη συνέχεια για κερδοσκοπία από τη κλεμμένη τους περιουσία που παράνομα κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας όταν οι Οθωμανοί Τούρκοι εκδίωξαν τους Αρμένιους από την περιοχή των Αδάνων στη νότια Τουρκία. Η εν λόγω περιουσία που αναφέρεται στη αγωγή σήμερα είναι μια στρατηγικής σημασίας αμερικανική αεροπορική βάση στη νότια Τουρκία. Οι ενάγοντες ενάγουν την Τουρκία και δύο τράπεζές της.
Η είδηση μας ήλθε από Αρμενικά ΜΜΕ.
http://www.panarmenian.net/eng/news/75746/US_court_backs_Armenian_lawsuit_against_Turkish_bankshttp://www.google.co.uk/ 
Η αγωγή κατατέθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2010 και οκτώ μήνες μετά την κατάθεσή της το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λός Άντζελες αποφάνθηκε ότι οι εναγόμενοι παρέλαβαν όλες τις κλήσεις νόμιμα και ικανοποιητικά.
Στις 2 Αυγούστου , 2011, ο Αμερικανός Ομοσπονδιακός δικαστής Dolly Gee απέρριψε τις τουρκικές ενστάσεις και αποφάνθηκε ότι η Τουρκική Δημοκρατία έχει επαρκώς παραλάβει τα σχετικά νομικά

έγγραφα και κάλεσε τις τρείς τουρκικές οντότητες (την Τουρκική κυβέρνηση και δύο τράπεζές της) να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις όχι αργότερο της 19ης Αυγούστου 2011. (Η υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει).
Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λός Άντζελες καταγράφεται ως η πρώτη επιτυχής αγωγή εναντίον της Τουρκίας που ξεκίνησε σε αμερικανικά δικαστήρια.
Οι δικηγόροι των Αμερικανών-Αρμενίων απέδειξαν με την επιμονή τους, την υψηλή επαγγελματική τους ικανότητα αφού δεν πτοήθηκαν μηνών ταλαιπωρίας για να παραδώσουν τις κλήσεις στους εναγόμενους (Τουρκία και δύο τράπεζες). Οι δικηγόροι είναι: Yeghiayan Law Firm in Glendale, Schwarcz, Rimberg, Boyd & Rader, LLP in Los Angeles και ο ακαδημαικός νομικός Michael Bazyler from Chapman University School of Law in Orange.
Οι δικηγόροι χρησιμοποίησαν το Στέιτ Ντεπάρτμεντ για να παραδώσει τα σχετικά νομικά έγγραφα στην τουρκική κυβέρνηση μέσω της διπλωματικούς οδού όταν όλοι οι άλλοι τρόποι απέτυχαν. Πράγμα που το Στέιτ Ντεπάρτμεντ έκανε. Η αμερικανική πρεσβεία στην 'Αγκυρα παρέδωσε τα σχετικά έγγραφα στην τουρκική κυβέρνηση προβαίνοντας παράλληλα και σε έντονες συστάσεις στην τουρκική κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου.
Για ακόμα μια φορά οι Αρμένιοι, θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, επιβεβαίωσαν ότι όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει και ο τρόπος διαψεύδοντας ισχυρισμούς ότι δεν μπορεί ένας στις ΗΠΑ να ενάγει την Τουρκία λόγω ασυλίας κυρίαρχου κράτους. Μία σοβαρή υπενθύμιση προς όλους εμάς πρόσφυγες και θύματα της τουρκικής νεότερης βαρβαρότητας που από το 1974 ακόμα συνεχίζεται και κρατά παράνομα υπό κατοχή τη μισή μας πατρίδα και τις περιουσίες μας. Χρησιμοποιώντας εκεί μια υποτελή της διοίκηση, όπως αποφάνθηκαν και τα διεθνή δικαστήρια. Καλή τους επιτυχία μέχρι το τέλος.

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο 13.10.2011


Geopoilitcs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: