Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αγανακτισμένοι της Βορείου Αμερικής γιορτάζουν τα γενέθλια του Ενβέρ Χότζα!


   


Ως γνωστόν το κίνημα των αγανακτισμένων πέρασε τα στενά όρια Ελλάδας - Ισπανίας και αυτή την περίοδο ανθεί στη Βόρεια Αμερική, ΗΠΑ και Καναδά.

Στις ΗΠΑ εκατοντάδες Αμερικανοί (κίνημα Occupy Wall Street) κοιμούνται και ξημερώνουν στην περίφημη Wall Street. Ενώ στον Καναδά το κίνημα Occupy Vancouver (Kαταλάβατε το Βανκούβερ) των αγανακτισμένων ομοίως διαδηλώνει στην ομώνυμη πόλη. Οι εικόνες που ακολουθούν προέρχονται από τις διαδηλώσεις αυτές.

Ένας νεαρός Κινέζος διαδηλωτής, προχθές, ανήμερα των γενεθλίων του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, ετοίμασε τούρτα με το όνομά του για να τα γιορτάσει, ενώ δεν παρέλειψε να τραγουδήσει και στα Αλβανικά προς τιμήν του "ηγέτη".
Όπως είπε ο Κινέζος Wenrui Niu, στην πατρίδα του ο Χότζα είναι ήρωας, επειδή αρνήθηκε τη Δύση.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που κατέγραψε τον διαδηλωτή, για κάποιους ριζοσπάστες ο Χότζα αποτελεί τον πιο "καθαρό" κομμουνιστή και πλέκοντας το εγκώμιο του δικτάτορα, τόνισε πως ο Χότζα κατήργησε την άμεση φορολογία και προώθησε τα δικαιώματα των γυναικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Tema που αναδημοσιεύει την είδηση, ακόμη και τα εγχώρια Καναδικά μέσα αναρωτιούνται, αν αυτοί που διαδηλώνουν είναι παράφρονες νέοι ή άνθρωποι με ιδεώδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: