Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματά μας",λένε οι στρατιωτικοί


Για στοχοποίηση των στρατιωτικών σ΄ όλα τα επίπεδα ,κλιμακούμενη απαξίωση και άρνηση κάθε διαλόγου,κατηγορεί την ηγεσία του ΥΕΘΑ ο ΣΥΣΜΕΔ,με αφορμή όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΣΜΕΔ τονίζει:


“Τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αυξημένη ανησυχία παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά θέματα που άπτονται τη δυνατότητα αντιμετώπισης των αναγκών τους μετά την αποστρατεία τους.



Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξάρτητα από τις συμπεριφορές ελαχίστων που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του «εν αποστρατεία» στελέχους, και τις γνωστές δηλώσεις του κου Υπουργού Εθνικής Άμυνας για χρήση κατασταλτικής βίας εναντίον όλων των αποστράτων, έχει κλονιστεί η βεβαιότητα του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με τις προθέσεις της πολιτείας να σταθεί αρωγός και να συνδράμει τα στελέχη μετά τη ραγδαία συσσώρευση βιοποριστικών προβλημάτων, τα οποία παρεμποδίζουν την απερίσπαστη αφοσίωσή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το ευρύτερο σώμα των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δέχεται σειρά μονομερών, στοχευμένων και μεθοδικών επιθέσεων, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ στα νόμιμα, δίκαια και ηθικώς ορθά δικαιώματά του. Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω δικαιώματα δεν αποτελούν ειδικά προνόμια, ούτε ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά κατοχυρωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ψηφισμένες από τη Βουλή των Ελλήνων, οι οποίες αποτελούν ελάχιστη παραχώρηση της πολιτείας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, συνθηκών και απαιτήσεων του στρατιωτικού επαγγέλματος και των επιπτώσεών του στην οικογενειακή ζωή των στελεχών, και οι οποίες μεθοδεύεται να καταργηθούν. Αντίθετα δε, δεν έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο το οποίο να επιλύει κάποιο από τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ιδιομορφίες του στρατιωτικού επαγγέλματος, πράγμα που υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους.


Η στοχευμένη κλιμακούμενη απαξίωση και αποκλεισμός, η άρνηση οποιουδήποτε διαλόγου και τελικά η απειλή χρήσης κατασταλτικής βίας, αποτελούν σοβαρό πλήγμα στο ηθικό των στελεχών του. Πλήγμα εξαιρετικά κρίσιμο υπό τις παρούσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας.
Μόνο δικαιολογητικό για μια τέτοια στάση ίσως θα αποτελούσε το ενδεχόμενο της λανθασμένης ενημέρωσης της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η διατήρηση των δίκαιων και νομικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Ελλήνων στρατιωτικών αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, και η κατάργησή τους στερείται καταρχάς ηθικού υπόβαθρου, είναι δε λίαν πιθανό να στερείται και νομικής βάσης.

Ως εκ τούτου οι στρατιωτικοί έχουν κάθε ηθικό αλλά και νομικό έρεισμα να τα υπερασπιστούν, και αυτό θα πράξουν με κάθε νόμιμο μέσο”.
OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: