Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μακεδονία-απλά πράγματα, απλές λύσεις

Από το «Στράβων Αμασεύς»
Μερικά πράγματα είναι απίστευτα απλά. Έχουν καταξοδευτεί οι γείτονες μας Σκοπιανοί να στήνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά οι δικοί μας δεν έχουν σκεφτεί την απλούστερη λύση. Ή μήπως πάλι την έχουν σκεφτεί αλλά δεν τολμούν καν να την εφαρμόσουν;

Ερώτησις: Τι είναι αυτό που η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδώσει, είναι παγκοσμίου κυκλοφορίας και κάνει τον γύρο του κόσμου ταχύτατα;

Απάντησις: Νομίσματα.

Μπορεί να μην έχουμε δικαίωμα εκδόσεως χαρτονομισμάτων όμως μια χαρά μπορούμε να κόψουμε μεταλλικά νομίσματα. Τι λοιπόν θα πείραζε εάν εκδίδαμε νομίσματα με μακεδονικά σύμβολα ή/και με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μεγάλου (Μέγας ήταν και αυτός) Φιλίππου;

Αυτήν την ιδέα την έχω γράψει σε διάφορα ιστολόγια τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν ανήρτησα κάποιο σχετικό άρθρο. Ακόμη όμως και τώρα μπορούμε, δεν είναι αργά.

Αλήθεια όμως , έχουμε δικαίωμα να κόψουμε νόμισμα με την κεφαλή του Αλεξάνδρου ή όχι; Μήπως μας το έχουν απαγορέψει; Αυτή είναι η μία εκδοχή. Η άλλη είναι ότι οι ηγέτες μας είναι τόσο παντελώς άχρηστοι και ανίκανοι, που ούτε καν απλές λύσεις δεν μπορούν να σκεφτούν.

Στο τέλος αυτό που θα γίνει, θα είναι να μπουν τα Σκόπια στην Ε.Ε. και να κόψουν εκείνα αντίστοιχο νόμισμα ώστε τελικώς να τρέχουμε για ακόμη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις και να μην φτάνουμε. Θα φυσάμε και το γιαούρτι να κρυώσει.

Ακόμη και τώρα μπορούμε να τιμήσουμε τον Μέγιστο των Ελλήνων και τους γονείς του. Μπορούμε να κόψουμε την συλλεκτική Μακεδονική σειρά ευρωκερμάτων. Εάν είχαμε έστω και λίγο μυαλό, αυτή θα ήταν η πρώτη μας κίνησις, αλλά ακόμη και τώρα δεν είναι αργά.

Αντί λοιπόν να κόβουμε νομίσματα που να απεικονίζουν βλακείες, όπως το διπλανό, θα μπορούσαμε να κάνουμε προπαγάνδα μέσω του νομίσματος, όπως εξάλλου δικαιούμαστε. Η μορφή του Αλεξάνδρου θα ξανακοσμήσει νόμισμα,αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Θα το κάνουμε εμείς ή θα περιμένουμε να μπουν τα Σκόπια στην ΟΝΕ, να βγούμε εμείς και μετά άντε ξανά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες; Εκτός…εκτός εάν κάποιοι “ ηγέτες” έχουν ήδη πουληθεί στο ζήτημα της Μακεδονίας, που κακώς το ονομάζουμε ακόμη και ως ζήτημα. Για εμάς δεν τίθεται καν ζήτημα, η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι Ελλάς. Ζήτημα ή καλύτερα ζητούμενο είναι το Μακεδονικό για εκείνους που θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία. Για εμάς δεν υπάρχει καν ζήτημα και τα Μακεδονικά σύμβολα τα κάνουμε ότι θέλουμε. Ιστορική αναγκαιότητα είναι να τα κάνουμε νομίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: