Σελίδες

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Άλλο εθνική συνεννόηση και συναίνεση, άλλο συνενοχή!




του Σάββα Καλεντερίδη

Εδώ που μας φθάσαμε ή για την ακρίβεια εδώ που τους αφήσαμε να μας φθάσουνε, από τούδε και στο εξής όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται υπό τέτοιες ή παρόμοιες συνθήκες. Θα θέτουν συνεχώς σοβαρά υπαρκτά ή ανύπαρκτα διλήμματα, για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς, υπό την πίεση -στην κυριολεξία- θεών και δαιμόνων, αναγκάστηκε να πει ναι σε μια κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ-Τρόικα, με τον τρόπο -παραμένει αδιευκρίνιστος μέχρι τώρα- που το έκαναν.

Από τη στιγμή όμως που έγινε αυτό, είναι προφανές ότι
δεν είναι δυνατόν ο ευπατρίδης πολιτικός να κινήσει στο μέλλον διαδικασίες, για να μάθει ο Ελληνικός λαός τί έγινε από τις εκλογές του 2009 και μετά, όταν μια ομάδα εγκάθετων της παγκόσμιας διακυβέρνησης που κατασυκοφάντησε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Επίσης, θα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τα στοιχεία εκείνα που σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και συναλλάχθηκαν αποκάλυπτα με ξένα και ντόπια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Με άλλα λόγια, αυτό που επιδιώχτηκε όλες αυτές τις ημέρες, που δέχτηκε απίστευτες πιέσεις ο Σαμαράς, δεν ήταν η εθνική συναίνεση ή εθνική συνεννόηση, αλλά η συνενοχή του.

Πέρα από την κάλυψη των σοβαρότατων δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ήταν να καταστεί συνένοχος ο Σαμαράς, για να μην μπορέσει να αντισταθεί και να διαχειριστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το διάστημα που θα είναι πρωθυπουργός τα εθνικά μας ζητήματα.

Και για να μην κουράζονται ορισμένοι, πιστεύω ότι χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και δέχεται γενικευμένη επίθεση από όρνεα εκτός και εντός Ελλάδος και ότι η κατάσταση αυτή για να αντιμετωπιστεί απαιτείται εθνική συναίνεση και συνεννόηση.

Όμως άλλο εθνική συναίνεση και συνεννόηση και άλλο συνενοχή.

Για να δοθεί δε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, διαδικασία που θα εξασφαλίσει το κατάλληλο κλίμα για τη δημιουργία αρραγούς μετώπου, για να κερδίσουμε τις μάχες που έρχονται και τον πόλεμο, που θα είναι σκληρός και αδυσώπητος.

Είπαμε, άλλο εθνική συναίνεση και συνεννόηση και άλλο συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: