Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ «Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα της πιστώνονται»


 Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα της πιστώνονται όσον αφορά στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματός της, αναφέρει το Συμβούλιο της Λισαβόνας, μια “δεξαμενή σκέψης” με έδρα τις Βρυξέλλες, σε έκθεση την οποία υπογράφει ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Τράπεζας Berenberg της Γερμανίας.


Άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση στα προβλήματα της Αθήνας είναι μια έξοδος από την ευρωζώνη “απλώς δεν βλέπουν τα (οικονομικά) δεδομένα”, δήλωσε σήμερα ο Σμίντινγκ στη διάρκεια εκδήλωσης οργανωμένης από το Συμβούλιο της Λισαβόνας.
Επίσης οι επιθεωρητές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επικρίνονται στην
έκθεση ότι δίνουν υπερβολική έμφαση στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και όχι αρκετή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο οικονομολόγος, θα πρέπει να κληθεί να απλουστεύσει το φορολογικό της σύστημα μάλλον, παρά να αυξάνει τα ποσοστά των φόρων.
“Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που θα μπορούσε σίγουρα να επωφεληθεί από έναν ενιαίο φόρο (flat tax)”, δήλωσε ο Σμίντινγκ. “Η υπερβολική λιτότητα μπορεί να είναι αυτοκαταστροφική”, τόνισε.
ΠΗΓΗ, UDemand

Δεν υπάρχουν σχόλια: