Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Γιατί σταμάτησαν οι επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας


Για ποιο λόγο έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου το τελευταίο 24ωρο από διάφορους παράγοντες των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών χωρών
16 Νοε 2011 - 13:12
Picture 0 for Γιατί σταμάτησαν οι επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας
Πρόκειται για σερί ιστορικών ρεκόρ, που όμοιο του η Ευρωζώνη δεν είχε ξανασυναντήσει στην πορεία της. Ξεκίνησε με τα ιταλικά, συνέχισε με τα γαλλικά και τα βελγικά και κατέληξε στα ολλανδικά.
«Έχει πάρει κυριολεκτικά τη μορφή της χιονοστιβάδας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη Voria.gr από το dealing room μεγάλης τράπεζας στην Αθήνα.
Ο λόγος αφορά στην πορεία του spread των 10ετών ομολόγων όλων των παραπάνω χωρών, που ξαφνικά διαπιστώνουν τις τελευταίες 36 ώρες ότι η κρίση χρέους δεν αφορά πλέον τη… μακρινή Ελλάδα, μόνο, αλλά το σύνολο της Ευρωζώνης. Και από εκείνη την ώρα, ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι έχει επιβληθεί μια ιδιότυπη σιγή ασυρμάτου το τελευταίο 24ωρο, από πλευράς δηλώσεων, διαφόρων παραγόντων τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών, όσο και σε επίπεδα ευρωπαϊκών πρωτευουσών, σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή αντιμετώπισης του δημοσιονομικού της προβλήματος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι πλέον πανευρωπαϊκό και όχι στενά… ελληνικό. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: