Σελίδες

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Βρώμικο πόλεμο πριν τις κάλπες «βλέπουν» στη ΝΔ



 Βρώμικο πόλεμο πριν τις κάλπες «βλέπουν» στη ΝΔ
«Όλο και σκληρότερες, όλο και πιο ύπουλες επιθέσεις εναντίον τους» από γνωστά  «εξωθεσμικά κέντρα«, διαπιστώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  και εκτιμούν ότι «όσο ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, η διαπλοκή θα εντείνει τον παρασκηνιακό πόλεμο απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση και τον επόμενο πρωθυπουργό».

Έχουν περάσει λίγα μόνο 24ωρα από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΝΔ, από του βήματος της Βουλής κατήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, σχέδιο κατά της αυτοδυναμίας του κόμματος του, κάνοντας λόγο για ορισμένους που επιθυμούν πολυκομματική κυβέρνηση για να την ελέγχουν.

«Τα χτυπήματα έγιναν πιο σκληρά» από εκείνη τη στιγμή και μετά , όπως λένε  στελέχη της ΝΔ που συνομιλούν με το  BriefingNews.   «Ο Σαμαράς ισχυροποιήθηκε στο ΕΛΚ και τα χειροκροτήματα που απέσπασε ήταν κόκκινο πανί για κάποιους που εκτίμησαν ότι αντιμετωπίζεται πλέον από τις ... ευρωπαϊκές ηγεσίες ως ο επόμενος πρωθυπουργός,»  αναφέρουν συνομιλητές του που θεωρούν ότι τα συμφέροντα εντός Ελλάδος «θα κάνουν τα πάντα για να κόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ, ακόμη και τον πιο βρώμικο πόλεμο.»

Πράγματι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  τις τελευταίες ημέρες, στον ηλεκτρονικό αλλά και τον έντυπο τύπο, ακόμη και σε κυριακάτικες εφημερίδες, διαρροές και πληροφορίες με διχαστικό χαρακτήρα εμφανίζονται ως θέσεις ή απόψεις της ηγεσίας και των κορυφαίων στελεχών, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή να προέρχονται από τον πυρήνα της γαλάζιας ηγεσίας.

Ταυτόχρονα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, σε μπλογκ και σε ενημερωτικές σελίδες εμφανίζονται δήθεν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αντιπαλότητες στο γαλάζιο στρατόπεδο και  να προβάλλουν ως επικρατέστερους τους αρεστούς ορισμένων επιχειρηματιών.

Άλλοι δημοσιεύουν  ότι ο Σαμαράς, λίγο πριν τις εκλογές και παρότι επιδιώκει  την αυτοδυναμία, σκέφτεται να αποκλείσει βουλευτές  που δεν του αρέσουν οι απόψεις τους και άλλοι επιστρατεύουν παλαιές  πολιτικές προσωπικότητες για να στηρίξουν την άποψη της επιμήκυνσης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Όλα αυτά συνιστούν μια έντονη μάχη που δίδεται στο παρασκήνιο  και πίσω από την πλάτη των απλών πολιτών και των ψηφοφόρων καθώς οι ακροατές, οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους αγνοούν την πολεμική που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναπόφευκτα επηρεάζονται από όσα γράφονται και λέγονται σε ραδιόφωνα ., τηλεοράσεις, ιστοσελίδες και εφημερίδες. BriefingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: