Σελίδες

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Οι μπασταρδεμένοι Σλαύοι που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες παραληρούν σε κάθε ευκαιρία....


Παραληρηματική ανακοίνωση από το «Ουράνιο Τόξο»


Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε το «Ουράνιο Τόξο», η αλυτρωτική και αυτοαποκαλούμενη ως «μακεδονική» οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Φλώρινα και υποστηρίζει πως τα μέλη της… ένδοξοι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου υποφέρουν, διότι η Ελλάδα καταπατά το δικαίωμά τους στον… αυτοπροσδιορισμό! Όπως αναφέρουν, η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καιρό οικονομικής κρίσης δεν είναι πολυτέλεια, καθώς, όπως λένε, το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν συνδέεται με την οικονομία, αλλά «είναι θέμα λήψης μέτρων, αποφάσεων και εφαρμογής τους από κάθε κυβέρνηση και δεν έχουν οικονομικό κόστος».
«Το να έχεις ελευθερία έκφρασης στη μητρική σου γλώσσα, το να ενισχύεις την πολιτική πολυφωνία και την ισοτιμία δεν στοιχίζει», συνεχίζουν οι… αυτό-προσδιοριζόμενοι ως απόγονοι του μεγάλου...
Μακεδόνα στρατηλάτη! Επιπλέον, το δικαίωμα σου να αναγνωρίσεις ένα Σύλλογο, τη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» εδώ και είκοσι χρόνια με την πολιτεία να σου στερεί αυτό δεν κοστίζει. Αντιθέτως, η απαγόρευση αναγνώρισης του Συλλόγου είχε και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας διαρκής δικαστικός αγώνας τον οποίο χάνει συνεχώς το κράτος μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αυτό κοστίζει σε όλους μας».
Το παραλήρημα συνεχίζεται και με αναφορές στο ιδίωμα το οποίο μιλούν που χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην προσπάθεια κατασκευής εθνικής ταυτότητας: «Το να μαθαίνει ένα παιδί τη μητρική του γλώσσα σωστά μέσα από το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου αυτή ομιλιέται είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και εκτός αυτού οι γονείς του είναι φορολογούμενοι πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και με δικαιώματα. Τα παιδιά σήμερα μαθαίνουν αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά μέσα στο σχολείο αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να μάθουν τη ‘Μακεδονική’ γλώσσα που ακούν καθημερινά στα σπίτια τους από τους γονείς τους».
Ειδική αναφορά κάνουν στο αίτημα επιστροφής στην Ελλάδα των «Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων»: «Το να επιτραπεί να επιστρέψουν οι Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφύλιου πολέμου στον τόπο που γεννήθηκαν, στο σπίτι τους χωρίς εμπόδια και εξευτελισμούς στα σύνορα της χώρας μας δεν κοστίζει». Εν κατακλείδι, προσθέτουν πως «υπάρχουν και άλλες διακρίσεις κατά των εθνικά Μακεδόνων που θα μπορούσαν να αναφερθούν σε αυτό το κείμενο, όμως το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να συνοψίζεται στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όλων των άλλων μορφών διακρίσεων (εθνότητα, θρησκεία, φύλο, αναπηρία, σεξουαλικό προσανατολισμό)».
Και καταλήγει η ανακοίνωση του «Γραφείου Τύπου»: «Η πολιτεία θα πρέπει να προωθεί τον κοινωνικό πλουραλισμό και την ισότητα όλων των πολιτών της, μέσω αυτών θα υπάρξει ανάπτυξη κοινωνική και οικονομική για όλα τα μέλη της κοινωνίας».  Defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: