Σελίδες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Απελπισία κρατεί, καθώς οι Έλληνες εμπράκτως «διδασκόμαστε», από το κρατούν σύστημα απονομής τής δικαιοσύνης και από τα «κατορθώματά» του, ότι ματαίως εναποθέτουμε σ’ αυτό τις ελπίδες πρωταρχίας του δικαίου.


Με τον Λάζαρο Μαύρο

«Helios», Εφραίμ κι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης


Ι Δ Ο Υ , λοιπόν, πώς οι σύγχρονοι Έλληνες, πολιτειακά οργανωμένοι στα βαθέως παρακμάζοντα κράτη μας, το ελλαδικό και το κυπριακό, βιώνουμε και το αναποδογύρισμα, την κατάρρευση στη συνείδηση τού λαού, της ύψιστης των αρετών, της δικαιοσύνης. «Κρατίστη των αρετών είναι δοκεί η δικαιοσύνη», αποφαινόταν για τον συλλογικό, πολιτειακό βίο ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια». Σήμερα, πλέον, απελπισία κρατεί, καθώς οι Έλληνες εμπράκτως «διδασκόμαστε», από το κρατούν σύστημα απονομής τής δικαιοσύνης και από τα...
«κατορθώματά» του, ότι ματαίως εναποθέτουμε σ’ αυτό τις ελπίδες πρωταρχίας του δικαίου. Αποδεικνύεται ανίκανο να απονείμει δικαιοσύνη. Ικανό, όμως, να προκαλεί τη συντριβή τού περί δικαίου αισθήματος τού λαού:
Ε Ι Σ ΜΕΝ τη Λευκωσία, εξήμισι χρόνια μετά την αεροπορική εξόντωση 121 ανθρώπων μας, από τη συντριβή τού Μπόινγκ τής «Helios Airways», 14 Αυγ. 2005 στο Γραμματικό τής Αττικής, το σύστημα απονομής τής δικαιοσύνης απέτυχε ν’ απονείμει και να περισώσει την «κρατίστην των αρετών». Όχι μόνο επαλήθευσε το «δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη», αλλ’ ούτε ηδυνήθη να υπαγάγει στους ισχύοντες κανόνες τού ποινικού δικαίου οιονδήποτε από τους έχοντες ευθύνη για τα αίτια τα οποία, δύο επιτροπές εντόπισαν ότι, προκάλεσαν την αεροπορική μαζική ανθρωποκτονία.
Ε Ι Σ ΔΕ την Αθήνα, τρία και πλέον χρόνια αφ’ ότου κανοναρχείται το ούτω καλούμενο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου», αίφνης το εκεί σύστημα απονομής δικαιοσύνης, πρόθυμος υπηρέτης τών εισέτι κυβερνώντων πολιτικών προϊσταμένων καταστροφής τής Ελλάδας, διέταξε την προφυλάκιση τού ηγουμένου τής αγιορείτικης μονής, γέροντα Εφραίμ, αναδεικνύοντας ως «κρατίστην» πλέον «αρετή» την μικροηλιθιότητα. Ρημάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας -το αποκούμπι που το δίκαιο κατοχυρώνει υπέρ τού προσώπου έναντι τών αυθαιρεσιών τής εξουσίας- γελοιοποιώντας ακόμα και τις προφάσεις περί (μετά από τόσα χρόνια!!!) «επηρεασμού μαρτύρων» και «πρόληψης τής διάπραξης άλλων αδικημάτων», διέταξαν την προφυλάκιση τού γέροντα Εφραίμ!

Κ Ρ Α Υ Γ Α Λ Ε Α ,
 αμφότερα, δείγματα τής γενικότερης σήψης και κατάπτωσης όπου οδηγείται ο Ελληνισμός, αμφότερες οι κρατικές του υποστάσεις. Όχι μόνο από τούς κακή τη μοίρα ιθύνοντες του πολιτικού συστήματος, αλλά και από εκείνους που υποτίθεται πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν «ύπνον τοις οφθαλμοίς των και τοις βλεφάροις νυσταγμόν και τοις κροτάφοις ανάπαυσιν, έως ού» η πρωταρχία του δικαίου και η κρατίστη των αρετών αναπτερώσει επιτέλους τις ελπίδες των όπου γης Ελλήνων
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: