Σελίδες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ponerology, η μελέτη του κακού στην πολιτική…*



( *Γιατί οι έχοντες δημόσια αξιώματα και θέσεις στον σημερινό δημόσιο βίο είναι συναισθηματικά νεκροί και χωρίς συνείδηση, μέσα από κείμενα ειδικών...)

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
Πολιτικοί, Εκδότες, «δημοσιογράφοι», Brokers, μάνατζερς την πατήσατε! Όποιος ανοίγει το λάκκο του αλλουνού, κατά κανόνα πέφτει ο ίδιος μέσα... Χάρη στη διαπλοκή, μια στρατιά από ολιγοφρενείς και μανιακόμορφους διαχειρίζεται κάθε σοβαρή δραστηριότητα αυτού του τόπου- και όχι μόνον...Όπως έλεγε ο Lobaczewski:
«... Η παθοκρατία παραλύει σταδιακά τα πάντα. Οι κανονικοί άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν ένα επίπεδο υπομονής πέρα από τα όρια μόνο και μόνο για να εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν σε κάποια μετριότητα, μια ψυχολογικά αποκλίνουσα περίπτωση ανθρώπου ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής ορισμένων έργων που δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα, πόσο μάλλον να διαχειριστεί...»
(Υπάρχει ένα κοινό στους ψυχοπαθείς και ψυχανώμαλους. Η έλλειψη «εμπάθειας», κατανόησης του άλλου, συμπόνιας, ενσυνείδησης. Άρα και επικοινωνίας με το περιβάλλον, δηλαδή βασικής ευφυΐας...)
Ο ψυχίατρος Τέιλορ είχε μιλήσει για όλα αυτά από τον προπερασμένο αιώνα, όμως το έργο του μόνο σε μια μικρή Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφόρησε το 1954 από την «Μέλισσα» αναφέρεται. Έχει γραφτεί ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο «Αυτοί οι τρελοί που μας κυβερνούν». Και υπάρχει και ο Lobaczewski!
Αυτός ο τύπος, ωραίος τύπος, έγραψε, ανάμεσα σε άλλα:
«...Ponerology, η μελέτη του κακού στην πολιτική.
Σύμφωνα με τον Lobaczewski, κάθε είδους οργανώσεις μπορεί να μολυνθούν με ψυχοπαθητικού τύπου προσωπικότητες που, αν τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος και οι ευνοϊκές συνθήκες , θα γεμίσουν δραστήρια όλες τις θέσεις εξουσίας μέσα σε αυτό. Στην περίπτωση των κυβερνήσεων, αυτό που θα προκύψει ορίζεται ως (pathocracy) παθοκρατία : τυραννία στο χέρι των ψυχοπαθών. Ο Lobaczewski ορίζει την διακυβέρνησης από pathocracy ως μακρο-κοινωνική ασθένεια, κάτι ανθυγιεινά και βάναυσα θανατηφόρο αν δεν αντιμετωπιστεί . Πολιτική Πονηρολογία , λοιπόν, είναι η φύση του κακού στην πολιτική.
Το βιβλίο Πολιτική Πονηρολογία προσφέρει μια τρομακτική εξήγηση για τις περιόδους βίαιης παράνοιας στην ιστορία του κόσμου. Είναι ένα φως για να εκθέσει επιστημονικά ένα συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας των τμημάτων του πληθυσμού – ένα είδος, που αν αφεθεί μόνο του, θα μολύνει θέσεις εξουσίας, εκδιώκοντας φυσιολογικές προσωπικότητες μέχρι να κυριαρχήσει η συγκεκριμένη δομή εξουσίας. Από μια θέση πλήρους κυριαρχίας, οι ψυχοπαθείς θα προστατεύσουν επιθετικά και βάναυσα τη δύναμη που έχουν αποκτήσει. Στην περίπτωση της κυβέρνησης, αυτό σημαίνει λήψη μέτρων για την εξάλειψη κάθε αντίληψης της αντιπολίτευσης για τον έλεγχο και την εξουσία τους. Δεδομένου ότι οι αληθινά ψυχοπαθείς είναι συναισθηματικά νεκροί, και δουλεύουν χωρίς καμιά συμπόνια (βλ. βιβλίο του Δρ Robert Hare, Χωρίς Συνείδηση. Η ενοχλητική λέξη των ψυχοπαθών), το έργο του καθαρισμού του σπιτιού για να αποφευχθεί η απώλεια του ελέγχου μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί στα 20 εκατομμύρια και πλέον νεκρών στο Ρωσικό Ολοκαύτωμα , των 60 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο κινεζικό Ολοκαύτωμα, ή τα στρατόπεδα εξόντωσης του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος...»
ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ. ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ;
Γιατί ο ασυναισθηματικός, ο χωρίς συνείδηση, ο χωρίς κατανόηση των προβλημάτων των άλλων, νομίζει ότι «κάνει παιχνίδι» με πιόνια, αδιαφορώντας πόσες δουλειές θα κλείσουν, πόσοι άνθρωποι θα καταστραφούν, αρκεί να κάνει την δουλειά του, όπως λένε αυτές ακριβώς οι κατηγορίες ψυχοπαθητικών προσωπικοτήτων!
Οι ψυχοπαθείς (δεν μιλάμε για καταθλιπτικούς, μελαγχολικούς, φοβικούς αλλά για ασυνείδητους εξουσιομανείς σε παραλήρημα) διακρίνονται για την βλακώδη υφή της σκέψης τους:
· Ο Μεγαλοεκδότης- μεγαλονταβατζής δεν σκέφτεται πως αν κλείσει την εφημερίδα ή το κανάλι του κερδίζει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, στην πενταετία όμως που θα θελήσει να ξανανοίξει ο χώρος θα έχει καλυφθεί από άλλους. Ο βλάκας, όπως και ο εγκληματίας, είναι... μιμητής!
· Ο Μεγαλοκατασκευαστής- μεγαλονταβατζής δεν σκέφτεται πως όταν αλλάξει το σύστημα, όπως ο ίδιος προωθεί δεν θα θελήσει κανείς Νεοέποικος της Εξουσίας να τον έχει αυτόν και τους ομοίους του, καμένα χαρτιά δηλαδή, στο κεφάλι του. Θα τον αλλάξει με άλλον, νέο, δικό του...
· Ο παλαιο-έποικος της Εξουσίας δεν νοιώθει ότι το σύστημα είναι ισχυρότερο από τις μονάδες που χρησιμοποιεί: εάν το brand name του έχει πλέον περιορισμένη απόδοση, θα γίνει Delete!
· Ο δημοσιογράφος-εκτελούνται εργολαβίες πάσης φύσεως δεν έχει καταλάβει καν ότι άλλαξαν τα εργαλεία της δουλειάς: όσο πουλάει η φυλλάδα του, τόσους αναγνώστες έχει με μηδαμινό κόστος ένα blog. Και είναι αρχή ακόμη. Σε λίγο μόνο ηλεκτρονικά μέσα, ηλεκτρονικές εφημερίδες, ηλεκτρονικά ραδιόφωνα, WEB –TV θα υπάρχουν. Με κόστος τιποτένιο μπροστά στα μαστόδοντα του χώρου. Και διαδραστικά: η είδηση εάν δεν την γράψει, θα κυκλοφορήσει από τον μέχρι χθες «άνθρωπο του διπλανού γραφείου» σε πέντε λεπτά σε όλη την Ελλάδα, για να μην πάμε μακρύτερα!
· νευρίασαν οι εκδότες που οι... διαφημιστές δεν πληρώνουν τις οφειλές τους ενώ διατηρούν βίλες! Μα έμαθαν από τις τεχνικές σας, έναντι των δημοσιογράφων κύριοι! Τα παράπονα σας στην «συντεχνία» σας που τα επέβαλε, από «Απογευματινή» μέχρι «Άλτερ» και έπεται συνέχεια... Τελικώς εσείς θα μείνετε χωρίς «όπλα» στην ουσιαστική απαρχή του πολέμου...
· Ο «πονηροπαθής» δεν σκέφτεται αναλυτικά γιατί δεν μπορεί. Είναι διαμεσολαβητής όχι δημιουργός. Απλός... εκβιαστής, κομπιναδόρος ή μεταπράτης, όχι παραγωγός πλούτου μέσω προσφερόμενων προηγμένων τεχνολογικά αγαθών... Για αυτό πάρτε φωτογραφίες τους περισσότερους πολιτικούς, εργολάβους του Δημοσίου, τηλεοπτικές φίρμες, μάνατζερς, Οικονομολόγους. Γιατί μετά από δύο- τρία χρόνια δεν θα τους ξαναδείτε...
ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ:
1. Δεν υπάρχει Οικονομική Κρίση.
2. Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία στην Ευρώπη.
3. Δεν κινδυνεύει η Ειρήνη στον Κόσμο.
ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ... ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. Κρύβουν π.χ.:
· Τα όπλα που στέλνονται μέσω Γερμανία σε χώρες όπως λ.χ. η Κίνα.
· Τη δήλωση ότι «η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» που έκανε ο στρατηγός Zhang Zhaozhong, ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της χώρας.
· Την Χιτλερικής έμπνευσης δήλωση του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών Τέο Βάιγκελ, που είπε πως το κοινό νόμισμα «έχει φάει» μόνο δέκα από τα συνολικά 400 χρόνια της (προβλεπόμενης) ζωής του. «Το δηνάριο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχε ισχύ για 400 χρόνια... Τόσο χρόνο δίνω και στο ευρώ»!
· Την Γκεμπελικής διατύπωσης αναφορά της Schwäbische Zeitung ότι «Η επιτυχία κάνει μια χώρα σέξυ» . Η εφημερίδα σημειώνει: «Η Γερμανία, μπορεί να μην είναι αγαπητή στις νότιες χώρες, αλλά αντιμετωπίζεται με σεβασμό για τα οικονομικά αποτελέσματα, ενίοτε και με θαυμασμό. Η είδηση για αύξηση του μεταναστευτικού κύματος είναι μια καλή είδηση. Γιατί, στη Γη της Επαγγελίας, όπου λείπει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έρχονται κυρίως νέοι άνθρωποι, που τους παρουσιάζονται τεράστιες ευκαιρίες. Το ότι στη Γερμανία δεν είναι και τόσο άσχημα, όσο ενδεχομένως φαντάζονται οι νότιοι λαοί της Ευρώπης μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι χιλιάδες Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών που ζουν εδώ...»
ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ «Οι μέρες που δικάζουν...»

Υ.Γ. «...Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!
Σε μία τρομακτική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!
Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες....»
Η πληροφορία είχε λοιδωρηθεί όσο λίγες από την δήθεν αριστερίστικη ή νεοφιλελεύθερη, δημοσιογραφικής μορφής και εμφανίσεως, «ιδεολογική αστυνομία» του καθεστώτος.
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: «Προπονητές που μπορούν να σχεδιάσουν ένα παιχνίδι στον πίνακα, υπάρχουν με το κιλό. Λείπουν αυτοί που νικούν, μπαίνουν μες στην ψυχή του παίκτη και τον ξεσηκώνουν...»
Vince Lombardi, Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ, 1913-1970.
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ ΙΙ: Κατά τα άλλα καλές γιορτές... Μέμνησο Έπαρχε ότι δεν παρήλθον οι Ειδοί του Μαρτίου!
ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ E Μ Π Ρ Ο Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: