Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Ρωσία εκλέγει τα νέα μέλη στη Δούμα. Στις κάλπες οι πολίτες της πιο αχανούς χώρας του κόσμου




Πλατιά χαμόγελα Πούτιν-Μεντβέντεφ σε τ/ο συνάντησή τους με ψηφοφόρους τους

 
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για να αναδείξουν τους 450 βουλευτές στη Δούμα. Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» των δύο ισχυρών ανδρών της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποσπάσει τη νίκη, όμως αναμένεται να χάσει την παρούσα πλειοψηφία των δύο τρίτων (350 εδρών) που κατέχει, και που επέτρεπε στην κυβέρνηση να αλλάζει ανεμπόδιστα το Σύνταγμα κατά το δοκούν.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι εκλογές έχουν ήδη αρχίσει στις απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της τούντρας, στις μακρινές ανατολικές επαρχίες της Ρωσίας, της πιο αχανούς χώρας του πλανήτη. Καθώς ανοίγουν τα εκλογικά κέντρα,...
από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, εκτιμάται πως η δωδεκαετής διακυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποστεί πλήγμα και θα αποδειχθεί ότι κούρασε τους πολίτες, μόλις τρεις μήνες προτού ο ίδιος ζητήσει να επιστρέψει, μέσω της κάλπης, στο Κρεμλίνο ως Πρόεδρος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι οι εκλογές είναι άδικες και ανελεύθερες, επειδή οι αρχές και όλες οι κρατικές υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε αγώνα στήριξης του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία». Επιμένουν ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά, για στήριξη του κόμματος και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρξει και νοθεία.

Η Ρωσία εκλέγει τα νέα μέλη στη Δούμα
Την πιο έντονη προεκλογική εκστρατεία διενήργησε το κυβερνών κόμμα "Ενωμένη Κύπρος" ενόψει των σημερινών βουλευτικών εκλογών.
Άσχετο τούτου δεν είναι το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση για αρκετές ώρες την Πρόεδρο της ανεξάρτητης οργάνωσης παρατηρητών Golos, της μη κυβερνητικής οργάνωσης ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας, Λίλια Σιμπάνοβα. Την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας, όταν αρνήθηκε να παραδώσει τον φορητό υπολογιστή της για έλεγχο και δεν την άφησαν ελεύθερη παρά μόνο όταν τον παρέδωσε.
Μέχρι την Παρασκευή η Golos είχε καταγράψει 5.000 παράπονα που αφορούν τη σημερινή εκλογική διαδικασία, πολλά από τα οποία αφορούσαν το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία». Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει τη Δύση να μην αναμειγνύεται στις εκλογικές αναμετρήσεις της Ρωσίας. Υποστήριξε, ακόμα, ότι «ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές μέσω της χρηματοδότησης μη κυβερνητικών οργανώσεων» και πως «αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι μια χαμένη προσπάθεια, πεταμένα λεφτά, γιατί ο Ιούδας δεν είναι από τις πιο αξιοσέβαστες βιβλικές μορφές στη Ρωσία». iKypros




Δεν υπάρχουν σχόλια: