Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου»


 

Για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η διετής διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος και του λαού αλλά και για την ανάγκη άμεσης αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα μίλησε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, και σημείωσε ότι για όσα λάθη έγιναν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρει ο ηγέτης και οι υπόλοιποι ανάλογα με τον ρόλο τους «Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών... Είναι ώρα να συζητήσουμε νέα πρόταση πώς θα οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την κρίση».

Επιπλέον μίλησε για έλλειμμα εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και ανάμεσα στο Κίνημα και τον λαό: «Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης κι όταν μεταξύ λαού κι ηγεσιών υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και δεν μπορεί να αποκατασταθεί και ο ηγέτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε αποχωρεί».



Για τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η διετής διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Η διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, βαθιά οικονομική ύφεση, σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση. Πάνω σ’ αυτό πρέπει να χτίσουμε μια αυτοκριτική και μια νέα πολιτική πρόταση...».

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας ευγενής άνθρωπος με ιδέες για τον σοσιαλισμό, αλλά δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. «Δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο», πρόσθεσε για την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αλλαγής ηγεσίας και πρότεινε να κινηθούν οι διαδικασίες αμέσως μετά τις γιορτές, ενώ θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει σε βουλευτικές εκλογές υπό νέα ηγεσία. Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «Δεν είναι θέμα φιλοδοξίας. Είναι θέμα ευθύνης και ο πολιτικός έχει ευθύνη... Πρέπει να υπηρετούμε την αλήθεια, όποιος δεν υπηρετεί την αλήθεια θα καταλήξει στα σκουπίδια της ιστορίας, μαζί κι εγώ....» 



Όσον αφορά τους συντρόφους του που σχολίασαν αρνητικά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του επισήμανε: «Βγήκα πριν από λίγες ημέρες και έκανα δήλωση και κάποιοι σύντροφοί μου είπαν ότι έγινε νωρίς και μετά δήλωναν παρών».  Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: