Σελίδες

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Vladimir Evseev: “Η συνάντηση Ρώσων και Αμερικανών στα ανοιχτά της Συρίας δεν θα φέρει σύγκρουση, αλλά θα επιδεινώσει τις σχέσεις”



“Η παρουσία των ρωσικών πολεμικών πλοίων στις ακτές της Συρίας, ανεξάρτητα από τα σχέδια μας (Ρωσία) πραγματικά θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τη Δύση και κυρίως από τις ΗΠΑ ειδικά στην περίπτωση που οργανώνουν μία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας. Η παρουσία του αεροπλανοφόρου Admiral Kuiznetsov στην περιοχή θα αποκλείσει κάθε επιχειρησιακό σχεδιασμό ενδεχόμενης επίθεσης μέσω θαλάσσης”, δήλωσε ο Ρώσος αναλυτής Vladimir Evseev.
“Φτάσαμε να ακούμε κάποιους να ...
χαρακτηρίζουν επανάσταση τα όσα συμβαίνουν στη Συρία την ώρα που η πλειοψηφία των Σύρων πολιτών τάσσονται υπέρ του καθεστώτος Άσσαντ. Είμαι πεπεισμένος ότι αν γίνουν σήμερα εκλογές βασισμένες σε δημοκρατικές διαδικασίες ο σημερινός Πρόεδρος θα πάρει σίγουρα την πλειοψηφία”. 
“Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας οι εχθροί του Προέδρου Άσσαντ στη Συρία υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Γαλλία και ορισμένες άλλες χώρες”.
“Στην περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα βρίσκονται μόνιμα στις ακτές της Συρίας για την προστασία της”, ολοκληρώνει ο Vladimir Evseev που ωστόσο δεν παραλείπει να τονίσει:
“Η Ρωσία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο χρήσης βίας ενάντια στον Αμερικανικό στόλο και το αεροπλανοφόρο George HW Bush. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και μια τυπική παρουσία των δύο στόλων (ΗΠΑ – Ρωσίας) στην περιοχή θα επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο χωρών”, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: