Σελίδες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα στον Σύλλογο Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων.




Konstantinos Konis koniskostas@hotmail.com

Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.

Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'', με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο γλέντι που διοργάνωσαν την Κυριακή το μεσημέρι 4 Δεκέμβρη σε ταβέρνα της περιοχής.

Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με...
την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις βραδυνές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση της ακατάβλητης Πρόεδρου του Συλλόγου, Αθηνάς Σούκα-Ζάγκα, με καταγωγή από το Μαλούνι Θεσπρωτίας, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''. Στο θετικό κλίμα συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά του Γλένη που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού Ζήσης Μπότσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Στάθης, Π.Τερζόγλου και Κ.Ρέππας, ο Πρόεδρος της αδελφότητας Κεραμίτσας Θεσπρωτίας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλλίμου Δ. Τσέκας και ο Πρόεδρος της αδελφότητας Μαλουνίου Θεσπρωτίας Ν. Παπαθανασίου.

Προσφωνώντας τους παρευρισκόμενους, η δραστήρια και αποτελεσματική Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Σούκα-Ζάγκα, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει ο τοπικός Ηπειρωτικός Σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και στις δρασεις του, της προηγούμενης περιόδου του 2011, τον προγραμματισμό των δράσεων για το νέο χρόνο, αλλά και τη στήριξη που παρέχει ο Σύλλογος στην νεολαία της περιοχής, μιας και έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήρι για την νεολαία, με το θεατρικό, αλλά και το χορευτικό τμήμα που διαθέτει. Διεξοδικά ανέφερε και τις νέες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, μέχρι τέλους του έτους, όπως η δημιουργία τράπεζας αίματος και η εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνεται κατά τακτά χρονικα διαστήματα, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα. Κλείνοντας τόνισε, τον ενθουσιασμό της για την αποδοχή που έχει ο Σύλλογος στους Ηπειρώτες της περιοχής.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράτει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Καταλήγοντας υπερθεμάτσε την προσπάθεια του Συλλόγου για την ιντερνιτική του παρουσία και δράση, που αποτελεί μονόδρομο στην ηλεκτρονική εποχή της τεχνολογία και της επικοινωνίας.

Τους ομιλητές διεδέχθει το χορευτικό του Συλλόγου που ήταν χάρμα ειδέεσθαι, αποδίδοντας με περίσεια δεξιοτεχνία ηπειρώτικους χορούς, καταχειροκροτούμενο από τους παρευρισκόμενους.

Και βέβαια ακολούθησε χορός για όλους μέχρι τις βραδυνές ώρες.

Και του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: