Σελίδες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κατάλαβαν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Γιωργάκης...


Με τούρκικο σίριαλ θα μοιάζουν οι συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει σε κάθε από τις επόμενες συνεδριάσεις να… αφηγείται στα μέλη του οργάνου το έργο που άφησε στον Λουκά Παπαδήμο. Προς έκπληξη των παρευρισκομένων ο πρώην πρωθυπουργός αντί να ανοίξει τη συζήτηση για πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες για την διαδοχή του, προτίμησε να κάνει μια επισκόπηση της θητείας του. Αν λάβουμε υπ’ όψιν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, είναι πολύ πιθανόν να χρειασθούν και μερικές ακόμα συνεδριάσεις ώστε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του έργου του.
Επί της ουσίας, εκείνο που όλοι κατάλαβαν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο...
μεταθέτοντας τη συζήτηση για μετά την πρωτοχρονιά, στοχεύοντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να εξαντλήσει και τα νεύρα των υποψηφίων, θέτοντας σε δοκιμασία τις όποιες τακτικές έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν. Προσπαθεί, όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλιό κομματικό στέλεχος, να τους ωθήσει σε δηλώσεις οι οποίες θα τους εκθέσουν στα μάτια της κομματικής βάσης.
Προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους κάνει να δείξουν τα χαρτιά τους πριν ο ίδιος αποφασίσει να δείξει τα δικά του. Ωστόσο, πάντα κατά την άποψη του συνομιλητή μας, αυτή η τακτική ενδέχεται να τον φέρει αντιμέτωπο με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι σκέφτονται με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από την οργανωμένη βάση. Πέραν αυτού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδραση αρκετών βουλευτών. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αντιδράσεων, αποτελεί ειρωνικό σχόλιο βουλευτή-πρώην υπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στην τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε με νόημα: «Αν συνεχίσει έτσι ο Γιώργος, θα μείνει με το… ΠΑΣΟΚ στο χέρι». Statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια: