Σελίδες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος “πυροβόλησε” τον Γιώργο...


Η αυτονόητη σύγκρουση για την οποία προετοιμαζόταν ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Δηλαδή, με το μόνο κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος που μίλησε τόσο απροκάλυπτα και επιθετικά για τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου, στρέφοντας τα πυρά του επί προσωπικού κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Μετά την εισήγησή του ωστόσο, που ουσιαστικά ήταν μια σύνοψη των όσων προηγήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2009, είδε να του πετάει το γάντι, εκείνος με τον οποίο «τα είχε βρει», σύμφωνα με το σχετικό παρασκήνιο.
Ενώ λοιπόν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσαν ζήτημα για τον Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή νέας ηγεσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εκείνος ο οποίος πήγε… πιο μακριά. Και έθεσε πολύ πιο συγκεκριμένο πλαίσιο, με πολιτικό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Προκειμένου να κλείσει το θέμα πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των πρόωρων εκλογών.
Με τη στάση του αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε προβάδισμα από τους υπόλοιπους εν δυνάμει δελφίνους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες του. Statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια: