Σελίδες

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι αντι-μνημονιακοί συγκροτούν τάση στη Νέα Δημοκρατία


 Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια άτυπη σύναξη των κυριότερων εκφραστών του, σε εστιατόριο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν όσοι διαφωνούν ριζικά με τις προβλέψεις του Μνημονίου.

Ένα ισχυρό αντι-μνημονιακό μπλοκ αρχίζει, αργά αλλά σταθερά, να διαμορφώνεται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, το οποίο μάλιστα αρχίζει πλέον να παίρνει «σάρκα κι οστά». Υπό την έννοια ότι προσωποποιείται και εν πολλοίς ιδεολογικοποιείται. 
Χθες το βράδυ, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και μια άτυπη σύναξη των κυριότερων εκφραστών του, σε εστιατόριο της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν όσοι διαφωνούν ριζικά με τις προβλέψεις του Μνημονίου και τις απαιτήσεις της... τρόικας. 
 
Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία, όπως πληροφορείται η Voria.gr, δεν αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν θα ήθελε σε αυτή τη φάση να αναπτύσσονται φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ιδιαίτερα σε μια φάση που όσοι συμφωνούν με τις βασικές προβλέψεις του Μνημονίου, περιθωριοποιούνται συστηματικά. 
 
Για αυτό και η Συγγρού παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο κι αναμένεται κάποια στιγμή να παρέμβει, εμμέσως πλην σαφώς, όταν αντιληφθεί ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Προς το παρόν, πάντως, αρέσκεται στο ρόλο του παρατηρητή και τίποτα περισσότερο. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: