Σελίδες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Με το βλέμμα στραμμένο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, είναι όλοι από το πρωί...


Μία συνάντηση που καθορίζει τις εξελίξεις
Picture 0 for Μία συνάντηση που καθορίζει τις εξελίξεις
Με το βλέμμα στραμμένο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, είναι όλοι από το πρωί. Κι αυτό γιατί από τη στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, κατά την διάρκεια της κυοφορούμενης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα εξαρτηθούν πολλά.
Κατ αρχάς, θα ξεκαθαριστεί αν ένας από τους βασικούς όρους που έχει θέσει η τρόικα για την πρόοδο των συνομιλιών – η συγκατάθεση και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην...
λήψη των γνωστών σκληρών μέτρων - εκπληρώνεται. Αν ο κ. Σαμαράς πει «όχι» σε μνημονιακές απαιτήσεις, τότε κάθε άλλη συζήτηση καθίσταται περιττή.
Προς το παρόν, από τη ΝΔ δεν έχουν διαρρεύσει προθέσεις. Άλλωστε, το γεγονός ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος έλειπε σε ταξίδι στη Μόσχα, καθιστά αυτή τη διαδικασία δύσκολη. Το πιθανότερο είναι πως η τελική απόφαση για την αποψινή στάση του κ. Σαμαρά θα ληφθεί σήμερα έως το μεσημέρι, στις συσκέψεις που θα λάβουν χώρα στη Λεωφόρο Συγγρού.
Σε αυτές έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του κ. Σαμαρά, ο οποίος αργότερα θα έχει νέες συναντήσεις με το στενό κύκλο των συμβούλων του, για να διαμορφώσει την τελική του άποψη. Αμέσως μετά, θα τη διατυπώσει στον κ. Παπαδήμο, κατά τη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα ριφθεί ο κύβος. Τρίτοι παρατηρητές, πάντως, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι «στο τέλος ο κ. Σαμαράς δεν θα προβάλλει ισχυρές αντιρρήσεις και το πακέτο θα περάσει, με απλές ενστάσεις».
Θα φανεί σύντομα στην πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: