Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ενας-ένας φωτογραφίζουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο


Παρακολουθούμε «άναυδοι» τις παραδοχές των μελών του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το μνημόνιο και την συμμετοχή τους στην υπογραφή και τα απάνθρωπα αποτελέσματα που είχε στην ελληνική κοινωνία, το μνημόνιο που βύθισε στην ανέχεια ολόκληρη την Ελλάδα, για το πόσο γνώριζαν τους απάνθρωπους όρους και δεσμεύσεις του Μνημονίου. 

Με απύθμενο θράσος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, (αλλά και υποψήφιος διεκδικητής του προεδρικού θώκου του ΠΑΣΟΚ), δήλωνε ότι «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να... αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο». 

Βέβαια το πόσο αντιμετώπισε την εγκληματικότητα, το βλέπουμε ξεκάθαρα στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα. Σήμερα που ακόμα και μέρα μεσημέρι, οι ληστείες και η πάσης φύσεως εγκληματικότητα, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της...
καθημερινότητάς μας. Το πόσο τα κατάφερε το γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες, το αισθανόμαστε στο πετσί μας, τα τελευταία χρόνια. 

Τόσο καλά τα κατάφερε, ώστε ο πολιτικός του προϊστάμενος τον «μετέθεσε» στο υπουργείο ανάπτυξης για να τα κάνει και εκεί ... θάλασσα. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η ανάπτυξη έρχεται μέσα από ξένες κυρίως επενδύσεις και οι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν αν δεν ξέρουν ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ. Μόνο που εντέχνως «ξεχνάει» να αναφέρει ότι οι όποιοι ξένοι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα, οι σημερινοί πολιτικοί μας, θα φροντίσουν να βρουν μεροκάματα, χειρότερα και από κράτη της Ινδίας, της Βουλγαρίας και πολλών άλλων τριτοκοσμικών χωρών. 

Τα ίδια και χειρότερα, είχε φροντίσει βέβαια, λίγες ώρες νωρίτερα, στο κανάλι του MEGA, να δηλώσει σε εκπομπή, η πρώην υπουργός οικονομίας η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην υπουργός -Οικονομίας μάλιστα-, δήλωνε ότι πήρε στα χέρια της το μνημόνιο για 2-3 ώρες, ένα πρωινό Σαββάτου και ψήφισε την καταδίκη της χώρας μας. 

Αυτό δηλαδή που πολλοί Έλληνες (Ειδικοί επιστήμονες και μη), κουβεντιάζαμε στα κανάλια, στις παρέες μας, ότι οι εκλεκτοί του κοινοβουλίου θα στηρίξουν με την υπογραφή τους, δίχως να γνωρίζουν τι υπογράφουν, αυτά λοιπόν με απύθμενο θράσος το παραδέχονται οι πρωταγωνιστές που μας οδήγησαν στην θλιβερή αυτή ανέχεια
. 

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρωθυπουργός Σημίτης, πραγματοποιώντας και αυτός την εκ του ασφαλούς σήμερα κριτική του, μιλώντας στην Γερμανία, έριξε τα καρφιά του στον διάδοχό του Γεώργιο Παπανδρέου.

Λες και αυτός που κατέχει μακράν διάρκεια πολιτικής ζωής στην χώρα μας (Ας μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και αρμόδιος υπουργός οικονομικών), να προσπαθεί να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών και να τα ρίχνει στους επόμενους. Σ’ αυτή την χώρα, δυστυχώς έχουμε συνηθίσει οι αποχωρούντες να παραδίδουν «καμένη γη» και οι παραλαμβάνοντες να «σώζουν» την χώρα. Στη συνέχεια δε οι πρώην αποχωρούντες να διατρανώνουν ότι αυτοί πράξανε τα καλύτερα και ότι οι παραλαμβάνοντες δημιούργησαν τα όποια προβλήματα. Έτσι λοιπόν σήμερα, παρακολουθούμε έναν πόλεμο ανακοινώσεων, ένθεν και ένθεν, ότι οι άλλοι φταίνε και όχι οι ίδιοι. Έτσι έχουμε και από πλευράς των πολιτικών της ΝΔ, να αποκηρύσσουν το μνημόνιο, ξεχνώντας όμως ότι στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, συμφωνήσαν παράλληλα να υπογράψουν το νέο μνημόνιο το οποίο έρχεται. 

Δηλαδή τώρα που θα αναγκασθούν να συνυπογράψουν την δέσμευση που ζητάει η τρόικα, δέσμευση που ζητείται από τα συγκυβερνώντα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), τώρα τι θα δηλώσουν άραγε ; 

Και μέσα σε όλα αυτά τα γεγονότα της καταστροφικής συμμετοχής των πολιτικών μας, στην αποδοχή του μνημονίου, έχουμε και το ζήτημα της ωμής παρέμβασης, πάλι των «σοφών» κυβερνώντων στην εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης. Επιθετικές κρίσεις «λειτουργών της δημοκρατίας μας», επιθετικές κρίσεις υπουργών με την μορφή πιέσεων και προτροπών, να μην οδηγήσουν τον ΓΑΠ και όποιων άλλων αρμοδίων στον ανεξάρτητο έλεγχο της δικαιοσύνης. 

Ο κ. Χρυσοχοίδης στην ίδια τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στο προκύψαν θέμα του μαγειρέματος των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, δήλωνε «Πολύ κακώς εισαγγελείς ασχολούνται με ζητήματα που ακουμπάνε με εθνικά θέματα που ακουμπάνε στη διεθνή σφαίρα. Οι χθεσινοί εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με ότι έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004 (σ.σ: απογραφή), τα στοιχεία είναι επικυρωμένα από την Eurostat, είναι απαράδεκτο άσκοπο και άτοπο αυτό που συνέβη». 

Στο ίδιο κλίμα πίεσης και η χθεσινή παρέμβαση, με επιστολή, του αρμόδιου υπουργού Παπαϊωάννου, ζητώντας την αλλαγή των 2 οικονομικών εισαγγελέων, που κατήγγειλαν ότι δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους. Όταν λοιπόν μια αρμόδια υπάλληλος της ΕΛΣΤΑΤ, κατήγγειλε πως η υπηρεσία της (ΕΛΣΤΑΤ), εμφάνισε για μια άλλη φορά λάθος στοιχεία του ελλείμματος (κοινώς μαγείρεμα δηλαδή), οδήγησε στην έναρξη εισαγγελικής έρευνας από πλευράς δικαστικών οργάνων και τελικώς στην διαβίβαση από τον Άρειο Πάγο της δικογραφίας στην Βουλή για περαιτέρω ενέργειες. Όταν λοιπόν ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας, διέκρινε ότι μαγειρεύονταν τα στοιχεία του ελλείμματος προς το χειρότερο, έτσι για να δοθεί άλλοθι και μεγαλύτερη δικαιολόγηση στο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα, δόθηκε η λύση της προώθησης της δικογραφίας στο κοινοβούλιο. Έτσι λοιπόν παρεμβάσεων συνέχεια, η προειδοποίηση από τον υπουργό Υγείας Λοβέρδο να δηλώνει ότι θα προκληθεί μακελειό, εάν πειραχθεί ο ΓΑΠ. 

Όμως στο στόχαστρο θα βρεθεί και ο πρώην τσάρος της οικονομίας, Παπακωνσταντίνου, αφού όχι μόνο κατά την άποψή ου, αλλά και πολλών ίσως από εσάς, αγαπητοί μου συνοδοιπόροι, είναι και ο Παπακωνσταντίνου, είναι ο βασικότερος ίσως υπεύθυνος, της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Είναι συνειδητός θιασώτης της λογικής των αγορών και της Σημιτικής ευθυγράμμισης με τις «οραματικές» τους επιλογές, ανίκανος και αδύναμος απέναντι σε διαπραγματευτές στους οποίους είχε παραδώσει τις πρωτοβουλίες, εγκλώβισε τη χώρα στο μονόδρομο του ΔΝΤ. Όπως δείχνουν σήμερα οι εξελίξεις με τις δηλώσεις των προαναφερθέντων υπουργών, ότι συμφώνησαν στο μνημόνιο, δίχως να γνωρίζουν, δίχως να διαβάσουν, δίχως να ενημερωθούν πραγματικά για τις συνέπειες, ότι θα πυροδοτηθεί ακόμη μια πολιτική αντιπαράθεση. Αντιπαράθεση που έχει να κάνει με το γεγονός, ποιος είχε τις ευθύνες της παραπληροφόρησης των πολιτικών μας, της παραπληροφόρησης των Ελλήνων και του εγκλωβισμού της χώρας μας στην ύφεση, στην κατάθλιψη και τελικώς στο ξεπούλημα της χώρας μας. 

Εάν τελικά, η προωθούμενη δικογραφία, θα αποδείξει ή όχι το μαγείρεμα των στοιχείων, εάν αποδείξει πως με ληφθείσες αποφάσεις των εμπλεκομένων πολιτικών και υπηρεσιακών οργάνων, συνδέθηκαν οικονομικά συμφέροντα (βλέπε Golman Sachs, Lazard, κερδοσκοπία από πολιτικά πρόσωπα κλπ), εάν δείξει ότι φοβήθηκαν οι εισαγγελείς να πάρουν τη ευθύνη και προωθούν το φάκελο στην Βουλή, για να πάρουν οι εκλεκτοί την απόφαση, θα το δούμε από τις εξελίξεις. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρόνια τώρα η ΕΛΣΤΑΤ, εμφάνιζε τα νούμερα, όπως βόλευε την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόμοια μαγειρέματα, καταγγέλθηκαν και επί κυβερνήσεων Σημίτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόμοια μαγειρέματα, καταγγέλθηκαν και επί κυβερνήσεων Καραμανλή (του νεώτερου). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μαγειρέματα αυτά γινόταν για να εμφανίζονται παλαιότερα χαμηλά νούμερα και στις μέρες μας για την διόγκωση του ελλείμματος, όλα αυτά γίνονταν για να ξεγελάμε τους κουτόφραγκους εταίρους μας και να επιβεβαιώνονται οι εγχώριοι κουτοπόνηροι. Δεν ελπίζω βέβαια, ότι κάποιοι πολιτικοί θα πληρώσουν, δεν ελπίζω ότι κάποιοι πολιτικοί θα κριθούν σε ειδικό δικαστήριο. Δεν ελπίζω (για μια ακόμη φορά) ότι θα στηθεί ειδικό δικαστήριο. Είναι πιθανότερο να καεί η γούνα μας, απ’ το να στηθούν «γουνάκια» ειδικού δικαστηρίου. 

Δυστυχώς στην ανάλογη χρονική στιγμή, την ώρα της κρίσης, οι περισσότεροι αρμόδιοι, δεν έχουν κρίση, αλλά μικροπολιτικά συμφέροντα. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο πολιτικοί.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: