Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Ρεσάλτο» Γιώργου: Παραιτείται από επικεφαλής της Κ.Ο. για να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Σε ένα θεαματικό πολιτικό ελιγμό σκέφτεται να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Λονδίνο και δι’ αυτού να παραμείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ως το καλοκαίρι, οπότε και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο και η προσφυγή στην βάση. 



Σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου έχει υιοθετήσει πρόταση να παραιτηθεί από επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός της εβδομάδας, πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.   Και να προσέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι είναι... συνεπής με το λόγο του.

Ότι αποχωρεί από την προεδρία της ΚΟ, αλλά παραμένει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δρομολογώντας τα όσα εξήγγειλε για δυαρχία.

Ταυτοχρόνως, θα ζητήσει από τον Φίλιππο Πετσάλνικο να συγκαλέσει την ΚΟ προκειμένου μέσα στην επόμενη εβδομάδα – λένε για την Τετάρτη 18 του μηνός- να εκλέξει τον νέο πρόεδρό της.

Είναι σαφές ότι όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος της ΚΟ θα είναι και ο υποψήφιος Πρωθυπουργός από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πιθανολογήσει κανείς την αντίδραση των κορυφαίων στελεχών που έχουν ζητήσει συνολική λύση πριν από τις εθνικές εκλογές, απορρίπτοντας τη δυαρχία. Ωστόσο, υπό τον φόβο της σύγκρουσης και μιας πιθανής διάσπασης, εικάζεται ότι δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν. Αν όχι όλοι, κάποιοι εξ αυτών και φυσικά υπό προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, αν η μορφή της δυαρχίας που τόσο επιθυμεί ο Γιώργος περιορίζει τον ρόλο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενισχύοντας τον υποψήφιο Πρωθυπουργό, η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας ενισχύεται. Κομβικό ρόλο θα παίξει το ποιος θα καταρτίσει τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα διαχειριστεί τις διερευνητικές εντολές αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε… πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: