Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Ολα αυτά γιατί κάποιος έπαιζε με το ... iPad του !!! Τεράστιες οι ευθύνες του επί χρόνια τ.Υπουργού Εξωτερικών και τ. Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου





Γιώργος Αδαλής aegeantimes.gr 



2001
To 2001 σε ένα άρθρο μου στους AegeanTimes είχα καλέσει τον τότε Πρωθυπουργό να διαβάσει την έρευνά μας για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και να αλλάξει την ενδοτική του πολιτική στο θέμα του Καστελόριζου! 

Με τις αποκαλύψεις της τεράστιας έρευνά μας καταλήγαμε ότι τότε το «μεγάλο παιχνίδι παιζόταν στην περιοχή αυτή και οι Έλληνες πολιτικοί και επιτελείς της διπλωματίας πρέπει να ξυπνήσουν από το λήθαργο, γιατί το μεγάλο παιχνίδι της Τουρκίας γίνεται Νότια της Δωδεκανήσου, σε μια περιοχή που οδηγεί στα τεράστια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου»! 

Έκτοτε ουδείς έλαβε σοβαρά όσα λέγαμε και αντιθέτως, μας κοίταγαν με...

περιέργεια, λες και είχαμε έρθει από άλλο πλανήτη!!!

2011

Έκτοτε , πολλά άλλαξαν εκτός από ένα πράγμα! Την εκπληκτική αφασία που μαστίζει τους πολιτικούς μας και τα κόμματα στο θέμα αυτό! 

Αφασία, που μόνο ένας ασθενής στην Εντατική μπορεί να έχει!

Όταν άρχισαν τα … όργανα στην Αίγυπτο και στην Πλατεία Ταχρίρ, διάφοροι «τενεκέδες» από τους πολλούς που διαθέτει η χώρα μας, περιφέρονταν στα κανάλια και κατακεραύνωναν τον Χόσνι Μουμπάρακ, ως δολοφόνο και εγκάθετο μυστικών υπηρεσιών που κατέστρεψαν τη χώρα! Για τους περισσότερους (όχι για όλους) είναι αδύνατον να κατανοήσουν ποιος μπορεί να είναι σύμμαχός μας και ποιος όχι! Για τους ελάχιστους που μπορούν, υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο, το οποίο θα το αναλύσουμε σε μια έρευνα που ήδη ετοιμάζουμε. Μια έρευνα για όλους αυτούς που χειρίστηκαν την Δημόσια Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα!

Φαίνεται λοιπόν ότι οι περισσότεροι, στο θέμα της Αιγύπτου, δεν πρόσεξαν μια ... λεπτομέρεια!!!

Η Τουρκία υποκινούσε και μάλιστα χρηματοδοτούσε επί χρόνια τέτοια κινήματα, και είχε έτοιμο τον εκλεκτό της που δεν ήταν άλλος από τον νομπελίστα Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι !

Και η Τουρκία επένδυσε σε αυτόν !

Εμείς, ως ένα «Εθνος κυριολεκτικά ανάδελφο», δεν φτάνει που δεν είδαμε αυτό το παιχνίδι της, δεν φτάνει που ήμασταν σε αφασία, αλλά βγάλαμε και τα μπιμπελό της δημοσιογραφίας να τα ρίξουν σε ποιον; Στον Μουμπάρακ που αν μη τι άλλο είχε έρθει σε συμφωνία στο θέμα της ΑΟΖ και γενικότερα δεν έβλεπε θετικά την πολιτική της Τουρκίας!

2013

Και αφού σας πήγα από το 2001 στο 2011, θα σας πάω και στο 2013!!

Μέχρι το 2013, η Τουρκία, θα «βγάλει» μπροστά την Αίγυπτο, θα ακυρώσει όποιες συμφωνίες είχαν επιτευχθεί, θα διεμβολίσει τον άξονα Ισραήλ – Κύπρου και θα πετάξει την Ελλάδα έξω από το παιχνίδι!

Πως θα γίνει αυτό;

«Βάζοντας μπροστά» την Αίγυπτο, θα μείνει εκείνη πίσω και η χώρα στην οποία ζούσε και δρούσε ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ΄, θα καταφύγει σε Διεθνείς Οργανισμούς πρώτα και κατόπιν στο Δικαστήριο της Χάγης, όπου θα ζητήσει να εξαιρεθεί το Καστελόριζο ως συνέχεια του Αιγαίου πελάγους!!

Αυτό ακριβώς που μας είπε όταν ήρθε στην Αθήνα ο υπ.εξ. της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Τα κέρδη στην Τουρκία θα είναι πολλαπλά διότι, εκτός αυτήν και μια άλλη χώρα στην περιοχή αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου με ένα ολέθριο αποτέλεσμα!

Η Ελλάδα, θα μείνει εκτός χάραξης ΑΟΖ στην περιοχή !

Με δεδομένο ότι επί δύο χρόνια το Ισραήλ και η Κύπρος καλούν μετ επιτάσεως την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον τ. Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να συμπράξει μαζί τους στο θέμα της χάραξης της ΑΟΖ, κι εκείνος απαξιεί να απαντήσει, μην παραξενευτείτε, αν δείτε το Ισραήλ να αλλάζει στάση και να γυρνά την πλάτη στην Ελλάδα!
Και πολύ περισσότερο μην παραξενευτείτε αν δείτε την Κύπρο, να υπογράφει συμφωνία με την … Τουρκία!

Ίσως με πείτε υπερβολικό, αλλά στην Διπλωματία, όταν οι αποφάσεις έχουν ληφθεί κι έχουν δρομολογηθεί, εσύ δεν μπορείς να παίζεις με το ... iPad σου !!!

ΥΓ.
Όταν ξύπνησαν από την εντατική οι σύμβουλοί του και τον έστειλαν στο Καστελόριζο για να μας πει ότι ... έρχεται το ΔΝΤ, ήταν πολύ αργά! Πιστεύω όμως ότι ακόμη και σήμερα ο Γ.Α.Π. δεν έχει καταλάβει γιατί του είπαν να κάνει την βαρύγδουπη ανακοίνωση από το ακριτικό νησί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: