Σελίδες

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αντιφατικές εκτιμήσεις ΓΑΠ-Σαμαρά μετά τα ραντεβού με Παπαδήμο


Αντιφατικές εκτιμήσεις ΓΑΠ-Σαμαρά μετά τα ραντεβού με ΠαπαδήμοΤην εκτίμηση ότι το πακέτο διάσωσης της χώρας μας είναι στον αέρα όχι όμως για πολιτικούς αλλά για οικονομικούς λόγους, εκφράζει το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι από την συζήτηση με τον κ. Λουκά...
Παπαδήμο προέκυψε ότι οι πιέσεις που ασκούνται για ζητήματα πολιτικής φύσης, όπως οι εγγυήσεις, είναι προσχηματικές και ότι το βασικό ζήτημα είναι πώς η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες δεν επιθυμούν «να βάλουν το χέρι στην τσέπη» και κωλλυσιεργούν προβάλλοντας άλλα επιχειρήματα.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας και είπε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει ότι έπρεπε να κάνει». Μάλιστα, σε συντομη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους είπε πώς με τον κ. Παπαδήμο δεν συζητήθηκε το θέμα των εκλογών.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες. Την Τετάρτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπροσωπος Παντελής Καψής ανέφερε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και «προσδοκούμε ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup το θέμα θα κλείσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: