Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δ. Χριστόφιας αφοπλίζει την Κύπρο = βορά στην Τουρκία


Και μόνο το βιβλίο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Νταβούτογλου, ο Δ. Χριστόφιας να είχε μελετήσει σε βάθος, θα είχε αναιρέσει παρευθύς τη θέση του περί αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου. Προφανώς, ο Πρόεδρος δεν μελέτησε τον Νταβούτογλου. Και εμφανέστατα επιμένει παιδαριωδώς να υποτιμά την τουρκική επιθετικότητα.
Ο Νταβούτογλου αποκαλύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, πρώτον, και να υπήρχε έστω ένας Τούρκος στην Κύπρο, η Τουρκία οφείλει να ενδιαφερθεί εξαιτίας της στρατηγικής σημασίας της για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Δεύτερον, η Τουρκία δεν μπορεί να αναδειχθεί σε περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη, εάν δεν ελέγχει τη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δη την Κύπρο. Η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις νότιες θάλασσες της Κύπρου και πετρελαίου ακόμα στο εσωτερικό της, επιτείνουν έτι περαιτέρω την αρπακτικότητα...
της Τουρκίας.
Να μην υποτιμά κανείς την Τουρκία: Δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια στο θέμα του φυσικού αερίου. Γι’ αυτό είναι με οργή που οι σκεπτόμενοι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο Δ. Χριστόφιας, στο περίγραμμα λύσης που παρέδωσε στα κόμματα, επιμένει στην ολέθρια θέση περί της αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου που πρέπει να είναι «πλήρης και ταχεία», με την «απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων (εννοεί τουρκικών και ελληνικών) και διάλυση όλων των κυπριακών δυνάμεων, της Ε.Φ. και των τ/κ δυνάμεων», και την ανάθεση της ασφάλειας της νήσου στη «νέα Ειρηνευτική Δύναμη».
Ο Πρόεδρος, ανεξήγητα, δεν αναφέρεται στη Βρετανία και στις εδώ δυνάμεις της. Με απλά λόγια, η ασφάλεια της νέας ομόσπονδης Κύπρου θα αφεθεί στην ομοσπονδιακή Αστυνομία. Και ιδού το πρώτο οξύμωρο: Ο Δ. Χριστόφιας αναφέρεται σε συμμετοχή της Κύπρου στους πυλώνες ασφάλειας της ΕΕ και στην ΚΕΠΠΑ. Πώς; Διά της… Αστυνομίας; Ο Δ. Χριστόφιας δεν εννοεί να καταλάβει: Η ασφάλεια της Κύπρου είναι εκ των ων ουκ άνευ. Καμία λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν εδράζεται πάνω στην ασφάλεια.
Οι Έλληνες της Κύπρου δεν θα αποδεχθούν ποτέ λύση, που δεν θα στηρίζεται στην ασφάλεια. Και ασφάλεια εννοούμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Έλληνες απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, κυρίως επειδή παρέδιδε την Κύπρο αύτανδρη στη νέα τουρκοκρατία και στη βρετανική αποικιοκρατία. Ο Δ. Χριστόφιας επιμένει στον πλήρη αφοπλισμό της Κύπρου, έναντι μιας Τουρκίας που ουδέποτε απέκρυψε τα επιθετικά σχέδιά της εναντίον μας.
Ο αντιστράτηγος Φοίβος Κ. Κλόκκαρης, στο γνωστό βιβλίο του «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου» (εκδόσεις Επιφανίου), εξηγεί ότι η αποστρατιωτικοποίηση εξυπηρετεί μόνο τις δύο κατοχικές δυνάμεις της Κύπρου, την Τουρκία και τη Βρετανία. Η αποστρατιωτικοποίηση, λέγει, δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα ασφάλειας, περιορίζει την κυπριακή κυριαρχία και ανεξαρτησία, υπονομεύει την κρατική οντότητα της Κύπρου, και εκχωρεί την ασφάλεια και την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού σε δύο εχθρικές, κατοχικές δυνάμεις, την Τουρκία και τη Βρετανία.
Η αποστρατιωτικοποίηση είναι ολέθρια και καταστροφική για την Κύπρο, πρώτον, ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη κολοσσιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο. Δεύτερον, η Κύπρος κείται πλησίον της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου, της Μ. Ανατολής: Αραβική άνοιξη-χειμώνας, ασύμμετρες απειλές, λαθρομετανάστευση. Τρίτον, μια ανοχύρωτη νήσος είναι εύκολη βορά στην αρπακτικότητα της Τουρκίας και στους σχεδιασμούς της Βρετανίας. Εποικισμός και αποστρατιωτικοποίηση είναι οι δαμόκλειες σπάθες που απειλούν να πετσοκόψουν και να αφανίσουν τον κυπριακό Ελληνισμό. Χριστόφειες χερσίν, δυστυχώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: