Σελίδες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Στείλ’τε όλα τα αρχαία μας στο εξωτερικό ΤΩΡΑ!

Τελικά οι Άγγλοι μάλλον έχουν δίκιο. Δεν μας αξίζει να κρατάμε παγκόσμιους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Διαβάζοντας ότι , με αφορμή την κλοπή των αρχαίων από το Μουσείο της Ολυμπίας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάστηκε “καθησυχαστική”, ο κάθε αδαής καταλαβαίνει ότι η Παγκόσμιας Εμβέλειας Πολιτιστική Κληρονομιά δεν αξίζει να διακονείται από Παγκόσμιας Εμβέλειας ΒΛΑΚΕΣ.

“Τα αρχαία αντικείμενα, που κλάπηκαν (γύρω στα 65) δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αρχαιολογική αξία. Είναι μικρά, χάλκινα και πήλινα, αγγεία και ειδώλια, από αυτά που υπάρχουν κατά χιλιάδες στα...

μουσεία μας.
Υπήρχε μόνο ένα χρυσό αντικείμενο στο Μουσείο, ένα χρυσό δαχτυλίδι και το πήραν. Δεν υπάρχουν άλλα χρυσά αντικείμενα σε κανένα από τα μουσεία της Ολυμπίας. Υπάρχουν μικρότερα και πολύ λιγότερο σημαντικά μουσεία στην Ελλάδα, που έχουν εκθέματα από χρυσό.”
- Λίνα Μενδώνη, Γ.Γ. ΥΠΠΟ 



Πράγματι.

Αφού λοιπόν, “τα κλοπιμαία δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη αρχαιολογική αξία και σαν κι αυτά υπάρχουν χιλιάδες στα μουσεία μας” δεν βαριέσαι αδερφέ, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Επιπλέον θα πρέπει να πανηγυρίζουμε για το ότι οι ληστές πήραν το ένα και μοναδικό χρυσό δαχτυλίδι και ΕΥΤΥΧΩΣ το Μουσείο δεν είχε άλλα χρυσά εκθέματα. Άσε που “χρυσά εκθέματα υπάρχουν σε άλλα Μουσεία” (ώστε ο κάθε ληστής να ξέρει που να χτυπήσει την επόμενη φορά)

Αν αύριο κάποιος σηκώσει μια Καρυάτιδα από την Ακρόπολη, η κα Μενδώνη μπορεί να μας πει ότι, αφ' ενός “δεν ήταν από χρυσό” οπότε χαλάλι, και αφετέρου, “έχουμε κι άλλες Καρυάτιδες, δεν χάθηκε ο κόσμος”.

Όταν αυτά τα λέει η άμεσα υπεύθυνη για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, μια είναι η λύση:

Άμεσο πακετάρισμα της Ακρόπολης και αποστολή στο εξωτερικό για όσο χρειαστεί, μέχρι να εκλείψει η ράτσα του Homo Ιmbecillis από τη χώρα.


http://amantomatimou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: