Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η πολιτική απάτη της άποψης "Μειώστε τους εξοπλισμούς" και που οδηγεί την Ελλάδα


Το εθνικά επικίνδυνο "σπορ" της "μείωσης των εξοπλισμών" που εδώ και δέκα χρόνια έχει γίνει σλόγκαν στα χείλη πολιτικών απ'όλες τις παρατάξεις, έχει φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε οριακό σημείο. Και δεν είναι λίγοι οι στρατιωτικοί που πλέον "νίπτουν τας χείρας τους" σε περίπτωση που "κάτι πάει στραβά" και δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στις επιχειρησικές ανάγκες και να εκτελέσουν την αποστολή που προβλέπεται σε περίπτωση επίθεσης από την Ανατολή.
Όπως σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός που υπηρετεί σε Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων, "Μπορώ να κάνω πολλά. Μπορώ να δώσω εύκολα τη ζωή μου. Μπορώ να δώσω εντολή για αποστολή που ξέρω ότι θα θυσιαστούν δεκάδες άνδρες μου για να πετύχουμε αυτό που πρέπει. Αλλά δεν είμαι Θεός για να πολλαπλασιάσω ούτε τα ανταλλακτικά μας, ούτε τα πυρομαχικά μας, ούτε τα καύσιμά μας".
Βέβαια, αυτό δεν το ξέρει ο Δ.Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε χθες επίκαιρη...
ερώτηση στην Βουλή, μιλώντας για μείωση εξοπλισμών γιατί "τα χρεοκοπημένα κράτη είναι παράνομο να αγοράζουν όπλα". Τόσα ξέρει, τόσα λέει για να ικανοποιήσει ένα κομματικό ακροατήριο, που πιθανόν είναι άνεργο.
Το ρώτησε όμως αυτό το ακροατήριο αν προτιμά να είναι προσωρινά άνεργο ή απλά ... νεκρό; Γιατί αυτός που πιθανόν να ικανοποιηθεί σήμερα από τα λεγόμενα του Παπαδημούλη, αύριο μπορεί να κληθεί είτε να υπηρετήσει σε μία κρίση και το όπλο του να είναι παλιό, το κράνος του του Β'Π.Π. και να πέσει υπέρ, όχι "πίστεως και πατρίδας", αλλά "υπέρ βλακείας". Ρώτησε κανείς το ακροατήριο, αν προτιμά να επενδύσουμε πχ. 20 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για να ασφαλίσουμε κοιτάσματα 1 τρισ. ευρώ (ίσως και περισσότερα);
Ρώτησε κανείς  πολιτικός να μάθει ότι διάγουμε ήδη τον 9ο χρόνο χωρίς να υπάρξει υπογραφή για κάποια αμυντική επένδυση σε μία χώρα που βιώνει οξεία άμεση απειλή όχι μόνο για την ακεραιότητά της, αλλά και για την περιουσία της.
Και ειδικά για το θέμα των δύο υποβρυχίων Type 214, εμείς που ξέρουμε (και έχουμε αποκαλύψει με ντοκουμέντα) ότι έγινε "χοντρή κομπίνα" και αντί να παραληφθούν δωρεάν θα πληρωθούν με επιπλέον περί τα 520 εκατ. ευρώ, ποιος του είπε ότι μπορεί να υπερασπιστεί ΑΟΖ και κοιτάσματα χωρίς υποβρύχια, αλλά και χωρίς, πρωτευόντως, φρεγάτες, μαχητικά μακράς ακτίνας δράσης και ΑΦΝΣ; Ή μήπως δεν θεωρούν απειλή την Τουρκία για την Ελλάδα; Αν συμβαίνει αυτό, ας το πουν ευθέως...
Ας δούμε λοιπόν τι προμήθειες έχουν γίνει τα τελευταία 8 χρόνια και κυρίως ποιες δεν έχουν γίνει και έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τις ΕΕΔ..
περισσότερα στο Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: