Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μια βόλτα στην ... ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ !!! Για το σερφάρισμα θα χρειαστείτε σίγουρα την συμβολή ενός ειδικού ... ψυχιάτρου!!!


 

Δέκα μέρες τώρα ζούμε στον αστερισμό τα «αναγκαστικής» συμφωνίας για ομόφωνη ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου 2, τις διαγραφές των διαφωνούντων βουλευτών, τις όψιμες μεταγραφές των 2 βουλευτών του ΛΑΟΣ σε άλλο όροφο της πολυκατοικίας και μόλις από χθες το σίριαλ συνεχίζεται με την πρόταση της επανεγγραφής στα κόμματα των μόλις προ λίγων ημερών διαγραφέντων.

Σ’ αυτή την χώρα τελικά, φροντίζουν οι πολιτικοί μας να μην πλήττουμε.

Μάλιστα η σημερινή ανακοίνωση συμπερασμάτων που ήρθε από ομάδα ψυχιάτρων δικαιώνει την προσπάθειά τους. Με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους, πότε με την διαβεβαίωσή τους ότι κάθε επιβαλλόμενο μέτρο είναι το τελευταίο, πότε με την συμφωνία στήριξης του δοτού τραπεζίτη, πότε με τα διαγραφές των διαφωνούντων ομοτράπεζων...

τους, πότε με μεταγραφές της κωλοτούμπας, πότε με την επανεγγραφή των απαρνητών, είχαμε την ιατρική συμβουλή-γνωμάτευση των ειδικών, ότι αρκετοί σημερινοί μας, χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης και θεραπείας.

Για να ενστερνιστούμε όμως την άποψη των ειδικών ψυχιάτρων και να την κατανοήσουμε, αξίζει τον κόπο, πιστεύω να δώσουμε προσοχή στα παρακάτω στοιχεία που θα σας παραθέσω, για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το φαινόμενο της διγλωσσίας και παραφροσύνης των πολιτικών μας. Αρχίζοντας από την διαδικτυακή σελίδα του ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε στην ενότητα που αναφέρεται στο ΟΡΑΜΑ του κόμματος :
Το όραμά μας
"Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του• για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.
Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K." (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)


Τώρα τι αγώνας είναι αυτός και πόσο καταφέραμε να αποφασίζουμε εμείς, ως λαός, χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις, αρκεί να σκεφτούμε τις συνεχόμενες παρεμβάσεις των εταίρων μας, σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Όχι ότι πριν δεν παρέμβαιναν, απλά ότι γινόταν, ήταν υπόγεια.
Σήμερα οι ξένοι δεν κρύβονται, δεν λογαριάζουν κανέναν, αφού έχουν αποθρασυνθεί και πλέον παρεμβαίνουν, ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς, κανονίζοντας το πόσο θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τι φάρμακα θα παίρνουν οι ασθενείς, πότε θα γίνουν εκλογές σ’ αυτή την χώρα, ποιος θα έχει τον ρόλο του κυβερνήτη (μαριονέτα) και ποιοι θα μεταπηδούν από τον έναν πολιτικό χώρο στον άλλο.

Εάν ακόμη αγαπητοί συνοδοιπόροι, έχετε αμφιβολίες για την ανισορροπία των πολιτικών μας, σας παραθέτω άλλο κομμάτι του διαδικτυακού ιστού του ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται στην Δημοκρατία :
Δημοκρατία δεν σημαίνει υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια.
Δημοκρατία δεν σημαίνει ο καθένας για την πάρτη του.
Δημοκρατία υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών. Εκεί όπου γινόμαστε ένα στην πορεία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Δημοκρατία σημαίνει διαδικασίες, όπου όλοι έχουν λόγο, όλοι έχουν πρόσβαση, ευκαιρία και υποχρέωση συμμετοχής, δυνατότητα συνδιαμόρφωσης μιας νέας πραγματικότητας.
Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, διαβούλευση, αξιολόγηση, έλεγχο της εξουσίας.
Είναι η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, από τον τοπικό σύλλογο, στην Αυτοδιοίκηση, στην Δικαιοσύνη, μέχρι και το Κοινοβούλιο.

Για μας, η δημοκρατία είναι στάση ζωής. Το ήθος και το ύφος των σχέσεών μας. Ο σεβασμός στον πολίτη και η αξιοπρέπειά του.
Η δημοκρατία δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με συνεχείς αγώνες, με καθημερινούς αγώνες. Αγώνες παντού. Από τη γειτονιά μέχρι και το Κοινοβούλιο.
Έχει καμιά σχέση η δημοκρατία που ζούμε την χώρα μας σήμερα με τα αναφερόμενα παραπάνω ;
Όχι βέβαια και σίγουρα αποτελούν άλλο ένα δείγμα της διγλωσσίας που διακατέχει τους πολιτικούς μας.
Και επειδή ίσως πολλοί από εσάς να σκεφτείτε ότι αυτά γράφονται στην σελίδα του ΠΑΣΟΚ, να σας ενημερώσω ότι στις επόμενες ημέρες θα γράψω και από τα’ άλλα κόμματα, δείγματα διγλωσσίας και παραπλάνησης όλων ημών.
Ας ξαναγυρίσω όμως στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, για να θαυμάσουμε άλλες παραπλανήσεις με νόημα ….
Εθνική ανεξαρτησία.
Είναι η πίστη μας σε μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Αυτό σήμαινε πάντα το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Σήμαινε και σημαίνει το δικαίωμα, ο Ελληνικός λαός να επιλέγει ο ίδιος τη μοίρα του, όχι το δικαίωμα να επιλέγει πάτρωνα.
Με το ΠΑΣΟΚ, ο Ελληνικός λαός απέκτησε το δικαίωμα να χαράσσει ο ίδιος την πορεία του σ` αυτό το διεθνές στερέωμα.
Μια Ελλάδα που ξέρει να διεκδικεί, και όχι απλά να συναινεί.
Που στηρίζει τα συμφέροντά της, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αντί ν` αναζητά στηρίγματα σε πρόσκαιρους προστάτες.
Μια Ελλάδα με φωνή ισχυρή, με πρωτοβουλία, με αυτοπεποίθηση.
Δύναμη ηθικής, δύναμη δικαίου στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο.
Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι υπολογίζουν.
Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι σέβονται.
Η Ελλάδα που κατόρθωσε να πετύχει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όλοι οι μεγάλοι ήταν εναντίον μας.


Κοινωνική απελευθέρωση.
Είναι η απελευθέρωση από την ανασφάλεια που δημιουργεί η κοινωνική αδικία.
Είναι Απελευθέρωση του ανθρώπου από τον φόβο.
Τον φόβο της αδυναμίας κάλυψης βασικών του αναγκών.
Ο φόβος για το αν θα βγάλει το μήνα, αν τα παιδιά του θα έχουν καλή εκπαίδευση, αν θα βρει δουλειά, αν οι κόποι μιας ζωής θα ανταμειφθούν με μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Αν στη δύσκολη στιγμή για την υγεία του, θα είναι μόνος, χωρίς στήριξη, χωρίς βοήθεια.
Αυτή η ανασφάλεια κρατάει τους πολίτες αιχμάλωτους.
Αιχμάλωτους στην καθημερινότητα.
Και δεν μας επιτρέπει ούτε να δούμε, αλλά ούτε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Η κοινωνική απελευθέρωση, λοιπόν, ταυτίζεται για μας με την ασφάλεια, τη σιγουριά που θέλουμε να νιώθει ο κάθε πολίτης, ο κάθε ένας από μας, σε μια κοινωνία ανθρώπινη, που μας προστατεύει, που μας στηρίζει.


Τέλος για να ισχυροποιηθούν όλα αυτά που σας αναφέρω, να σας συμπεριλάβω και το κλείσιμο της επιστολής που έστειλε ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου, προς τους επικεφαλείς του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ :
«Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του Κόμματός μου, του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο Μνημόνιο (MoU/MEFP), όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στην επιτυχή εφαρμογή τους. Για αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε μελλοντική προσαρμογή στο πλαίσιο του προγράμματος στο μείγμα πολιτικών και οποιαδήποτε νέα μέτρα θα σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι πλήρως σύμφωνα με το πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του».

Αναλγησία, διγλωσσία και ξετσιπωσιά σε όλο τους το μεγαλείο. Γι αυτό καθυστερεί άλλωστε η ώρα της κρίσης, η ώρα της κάλπης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: