Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αναστασιάδης: "Να αναλάβει τη μισθοδοσία της ΕΛΔΥΚ η Κυπριακή Δημοκρατία"

Την ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία του κόστους μισθοδοσίας των στελεχών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.
Το αίτημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αναστασιάδης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, το υπέβαλε το πρωί γραπτώς με επιστολή του προς τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι η ανάληψη του κόστους ... μισθοδοσίας (υπολογίζεται γύρω στα έξι εκατ. ευρώ ετησίως) από την Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι μια «έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης της προς την Ελλάδα, η οποία διέρχεται κρίσιμες στιγμές». Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η ΕΛΔΥΚ έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Κύπρο και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεισφέρει οικονομικά για την παραμονή στο νησί της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την πρωτοβουλία του. Επίσης εξέφρασε εκ μέρους, όπως είπε, όλου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας ευχαριστίες για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια των Ελληνοκυπρίων προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Προσέθεσε δε ότι είναι συγκινημένος για τον έρανο που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου για οικονομική στήριξη των άπορων και αναξιοπαθούντων μαθητών της Ελλάδας.

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: