Σελίδες

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.​.. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ;


 

Από τον MANΩΛΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-
ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ


ΜΙΑ από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup, γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. Κεντρικό θέμα όχι μόνο η ελληνική κρίση, αλλά και όλων σχεδόν των χωρών, κυρίως της Νότιας Ευρώπης, με επίκεντρο τη σωτηρία του ευρώ, της Ευρωζώνης και ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος! Αυτή είναι η αλήθεια άσχετα αν το κλίμα που καλλιεργήθηκε εδώ και δύο χρόνια έχει ως επίκεντρο την κρίση στην Ελλάδα.
Τα γεγονότα της Κυριακής, μέσα και έξω από το εθνικό κοινοβούλιο, προβλήθηκαν...
 και επαναλαμβάνονται. Με εικόνες, σχόλια και κρίσεις απ ΄ όλο τον κόσμο και σε όλα τα Μέσα Επικοινωνίας.
Στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το χαμόγελο έχει στερέψει σε όλα τα χείλη των 751 βουλευτών. Στους διαδρόμους τα ερωτηματικά για το τι "συμβαίνει στην Ε.Ε." και "που το πάνε Μέρκελ και Σαρκοζί" είναι τώρα πια...
περισσότερα και πιο έντονα παρά οι εργασίες του Κοινοβουλίου, τις εκθέσεις και τις οδηγίες πού η Κομισιόν φέρνει στο Ε.Κ. προς συζήτηση και ψήφιση.
Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των ερωτημάτων και των αποριών.
" Γιατί φτάσαμε ως εδώ;"
"Πόσες αντοχές έχει ακόμα ο λαός σας; "
"Γιατί σας εγκατέλειψε η Ευρώπη και η Ε.Ε.;"
"Ποιός είναι ο ρόλος των πολιτικών και των κομμάτων σας;"
"Πώς θ΄ αντιμετωπίσετε τα σκληρά μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές σας;"
"Γιατί αυτές οι εκθέσεις έχουν στόχο κυρίως την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο;"
"Τι συνέβη πραγματικά την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή;"
    ΣΤΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ την εποχή και την κρισιμότητα των περιστάσεων, προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις των συνομιλητών μας,. Και πρέπει να ομολογήσουμε, συναισθανόμενοι και τη θέση ευρωβουλευτών που οι χώρες τους βρίσκονται σε ίδια και ίσως χειρότερη κατάσταση, ότι τα αισθήματα συμπάθειας για την Ελλάδα είναι πιο πολλά παρά ποτέ.
Συμβαίνει αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας. Και είναι παρήγορο σημάδι, που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τώρα, πού μας έχουν εγκαταλείψει κατά γενική ομολογία, ακόμα και παραδοσιακοί φίλοι και σύμμαχοί μας. Πρωτίστως οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    ΠΟΣΟ πειστικοί θα είμαστε σήμερα στο Eurogroup,ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες αμφιβολίες διατυπώνονται ακόμα και τώρα στα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων της ευρωζώνης;
    Η Ελλάδα, δυστυχώς χαρακτηρίζεται ως αναξιόπιστη. Αυτό μας λένε και αυτά τα σχόλια διαβάζουμε.
Αυτό μας υποτιμά ως χώρα ως κράτος, ως Λαό! Ως ένα λαό που δεν έχασε την υπερηφάνεια και το τρωμένο γόητρό του.
ΠΡΙΝ από δύο περίπου χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη μιλούσαν για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ απέναντι στο Μνημόνιο. "Έγραφαν",  για μαύρα πρόβατα, λαϊκισμούς, για εχθρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα παρόμοια.
Έφθασαν μάλιστα να μιλάνε και να υποστηρίζουν " για αποπομπή της ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα"!
Ότι " κανείς ευρωπαίος ηγέτης δε μιλά μαζί του" και μάλιστα ότι "κάθε φορά που γίνεται Συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, εκείνοι τον αποφεύγουν..."
    ΓΙΑ όσους βρισκόντουσαν στις συσκέψεις και εκείνοι που έβλεπαν από κοντά την πραγματική εικόνα συμμετοχής και συνεργασίας με όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΕΛΚ, γεννιόταν η απορία:" πού είδαν αυτές τις σκηνές;" "Πώς έβγαζαν τέτοια συμπεράσματα;"
    ΜΕΤΑ από δυόμιση περίπου χρόνια, οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, από τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί, και τον Γιούνκερ έως τον Φαν Ρομπάι, τον Μπαρόζο και τον Όλι Ρεν, είδαν, κατάλαβαν και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Με αποκορύφωμα το βράδυ των Καννών και της πρότασης Δημοψηφίσματος...
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, στη βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της ΝΔ με πόνο ψυχής, για τα μέτρα λιτότητας και τα βάρη στον ελληνικό λαό, ανέλυσε και κατατόπισε τους πολίτες για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
    Η νέα δανειακή στήριξη υπερψηφίστηκε παρά τις παράπλευρες απώλειες των δύο κομμάτων και μέχρι πρότινος ενός τρίτου, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Παρ΄ όλα αυτά, η μάχη συνεχίζεται και οι "σκληροί" εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τους όρους εφαρμογής της συμφωνίας.
Ζητούν εγγυήσεις και μάλιστα γραπτές! Το επαναφέρουν μέσω...ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων...
Να γιατί σήμερα, στο τραπέζι του  Eurogroup, " τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν", όπως έχει τονίσει σε αποστροφή  λόγου του ο Αντώνης Σαμαράς, για άλλες περιπτώσεις.
Και πράγματι, σήμερα, στις Βρυξέλλες έφτασε η ώρα της αλήθειας!
    Ο φόβος, ο τρόμος και οι απειλές, αφορούν πλέον ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Κι αυτό το έχουν αντιληφθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: