Σελίδες

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πρόβλημα «Κοινωνικό-Πολιτικό-Οικονομικό»: Βγάλτε τις ... παύλες τώρα! Η κοινωνία, απλά εμπλέκεται με την πολιτική! Η πολιτική με την σειρά της διαπλέκεται με την οικονομία!


  
Το τελευταίο διάστημα, ακούω πολύ συχνά, από περισπούδαστους –και μη- αναλυτές, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι … κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό!
Μάλιστα, μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να εντάξουν την έννοια αυτή στα βιβλία του Λυκείου, που τώρα τελευταία είναι της μόδας να τα γράφουν από την αρχή!
Ελάτε όμως να δούμε τι εννοούν όλοι αυτοί που δίνουν μια τριπλή έννοια στην Ελληνική Κρίση!
Προφανώς, θέλουν να ποτίσουν ενοχές στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία, ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και μάλιστα εξίσου! Αυτό είπε άλλωστε και ο Πάγκαλος, που στην εκπομπή του Κ.Βαξεβάνη, μας απείλησε ότι θα γράψει βιβλίο με τον τίτλο μαζί τα φάγαμε! Διότι όπως είπε, η φράση του αυτή παρήγαγε … πολιτική! Φυσικά δεν βρέθηκε κανείς να του πει, ότι η πολιτική που παρήγαγε, εξόργισε τον Ελληνικό λαό, σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη κι ο ίδιος κατάλαβε ότι αν κατέβαινε στις εκλογές, θα έπαιρνε τον … (ας μην το γράψω καλύτερα)! Είναι προφανές, ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας ενοχοποίησης 18.000.000 ανθρώπων, εντός κι εκτός Ελλάδας, για όσα έκαναν τα τελευταία χρόνια, μια δράκα, 500-600 ατόμων στην κεντρική πολιτική σκηνή και άλλων 1500 με 2000 στην σκηνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους οποίους δεν μιλά κανείς.
Οι κλέφτες και οι απατεώνες, δηλώνουν πλέον με παρρησία ότι έκλεψαν, γιατί έτσι ήταν η κοινωνία μας! Κι αυτός είναι ο υπέρτατος στόχος τους! Να παρουσιάσουν τον λαό στο σύνολο ως «κλέφτες» έτσι ώστε να αποσείσουν τις ποινικές ευθύνες από πάνω τους, μιας και έκλεβαν, σε μια κοινωνία όπου όλοι ήταν κλέφτες! 
Αρα, όλοι ευθύνονται! 
Αρα, κανείς δεν θα μπει φυλακή!
Ελάτε να βγάλουμε τις παύλες από την νέα έννοια αυτή και να δούμε τι κρύβεται πίσω από την φράση «κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό» πρόβλημα!
Στην ουσία, πρόκειται για ένα απλό και τεχνικό τρυκ, του πολιτικού συστήματος που το περιγράψαμε παραπάνω. Επί της ουσίας όμως, η φράση αυτή με της παύλες κρύβει μια αλήθεια, που όσο συχνότερα την χρησιμοποιούμε, τόσο περισσότερο χάνεται κι εξασθενεί η αλήθεια αυτή!
Η κοινωνία, απλά εμπλέκεται με την πολιτική!
Η πολιτική με την σειρά της , διαπλέκεται με την οικονομία!
Είναι τόσο απλό μα συνάμα και τόσο απόμακρο αυτές τις μέρες, μετά την διαρκή πλύση εγκεφάλου που υπόκεινται οι Ελληνες και οι Ελληνίδες!
Η κοινωνία, δηλαδή εμείς, εμπλεκόμαστε ως κουτσομπόληδες ή ως αναλυτές της πολιτικής και μέχρι εκεί! Σχολιάζουμε, αναλύουμε ενίοτε βρίζουμε κιόλας και μετά αλλάζουμε πλευρό στον καναπέ!
Το πρόβλημα ξεκινά, στην δεύτερη … παύλα!
Η πολιτική, δηλαδή το πεδίο όπου βρίσκονται όλοι αυτοί που έκλεψαν και λεηλάτησαν την χώρα, προκειμένου να εκλεγούν τα κόμματά τους δέχονται χορηγίες από επιχειρηματίες. Κοινώς παίρνουν μίζες!
Κι εκεί ξεκινά η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, που απέχει παρασάγγας από το κουτσομπολιό και τον αθώο κι ανέξοδο σχολιασμό!
Υπάρχουν άσπρα ταμεία, μαύρα ταμεία και ακόμη χειρότερα … αόρατα ταμεία, όπου ο πολιτικός τα χρησιμοποιεί όχι για να λύσει το πρόβλημα του πολίτη ως οφείλει, αλλά για να εξοφλήσει τα προεκλογικά γραμμάτια που έλαβε από επιχειρηματίες. Και γι αυτό οι νόμοι στην Ελλάδα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φέρουν το … ονοματεπώνυμο του χορηγού!
Συνεπώς, βγάλτε τις παύλες και μην ξαναπεί κανείς ΠΟΤΕ ότι το πρόβλημα είναι «κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό».
Διότι εκεί που σταματά η σφαίρα της κοινωνίας, αρχίζει μια άλλη, εντελώς ξεχωριστή και διαφορετική!
Ξεκινά η σφαίρα της πολιτικής και του παραλόγου, όπου όλα γίνονται κατόπιν διαπραγματεύσεων των Οικονομικών Γιγάντων με τους πολιτικούς!
Συνεπώς, το πρόβλημα είναι δικό τους!
Πνέουν τα λοίσθια και τούτη εδώ την ώρα, η μοναδική τους ελπίδα να επιβιώσουν, είναι να μεταβιβάσουν το πρόβλημά τους σε όλους εμάς!
Ψηφίστε τους ξανά και θα κάνετε άλλο ένα θαύμα!
Θα τους σώσετε από βέβαιο πολιτικό θάνατο!!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: