Σελίδες

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πετρέλαια στην υπηρεσία της προπαγάνδας Οι εκλογές του… μαύρου χρυσού!



Το γερό χαρτί των υδρογονανθράκων παίζει το ΠΑΣΟΚ μέσω της παρουσίας στο αρμόδιο υπουργείο του Γ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος, αφού έλαβε μέρος στη δυσφήμηση της χώρας, τώρα παρουσιάζει έντονη κινητικότητα  γύρω από το μοναδικό θέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά. 

Έτσι, την ώρα που εδώ και ένα χρόνο δεν βρίσκεται λογική λύση για τα ταξί, ούτε αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, καταβάλλεται προσπάθεια να προβληθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως αυτό του ορυκτού πλούτου της χώρας, ως όχημα παροχής ελπίδας προς τον λαό. 

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να προβληθούν οι επαφές του υπουργείου με ξένες εταιρίες – μια διαδικασία που απαιτεί σκληρές διαπραγματεύσεις, την ώρα που τέτοιες δεν έγιναν...

όταν η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο. 

Όπως διοχετεύθηκε, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε χθες συνάντηση (στο περιθώριο του συνεδρίου τoυ Economist για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ) με εκπροσώπους των εταιρειών Delek και Noble Energy, που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ και τις εξορύξεις στην Κύπρο. 

Διοχετεύθηκε επίσης ότι οι εταιρείες αυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στο πλαίσιο των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά μοιάζουν πολύ μακρινά για την τρόικα, οι εκπρόσωποι της οποίας εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως άκαμπτοι ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως ο δρόμος της εσωτερικής υποτίμησης, της ύφεσης και της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων είναι μονόδρομος για τη χώρα μας. 

Μάλιστα, ο Γιοργκ Άσμουσεν, που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ακύρωσε την ίδια την πολιτική της ΕΕ, δηλώνοντας  πως δεν υπάρχει δυνατότητα Σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα και προειδοποιώντας τους Έλληνες πως «θα αναρρώσουν μόνον εφόσον ακούσουν το γιατρό και πάρουν το φάρμακο, έστω κι αν είναι πολύ πικρό»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: