Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο αντιμνημονιακός Λουδοβίκος της ...Ιπποκράτους!



Ως «Λουδοβίκος» εμφανίστηκε σε ένα ημίωρο «σόου για έναν», όπως εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Σε μία διαδικασία «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε», όπου οι βουλευτές δεν πήραν τον λόγο, εμφανίστηκε δήθεν αντιμνημονιακός και σαν ο ίδιος να είναι άσπιλος και αμόλυντος τους είπε ότι «έχασαν το τεκμήριο αθωότητας».

Σε «πανηγυρικό» κλίμα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε σε διάταξη εκλογικής μάχης τους βουλευτές, παρουσίασε το δικό του «τρίπτυχο προοδευτικής διακυβέρνησης», επιτέθηκε σε Αριστερά και Ν.Δ. και ζήτησε… αυτόνομη Ελλάδα.

«Αξιο συνεχιστή της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου» τον χαρακτήρισε ο Γ. Μιχελάκης, θυμίζοντας ότι το κόμμα του οποίου πλέον ηγείται «ευθύνεται για όλες...
τις αδικίες και τα δεινά που περνά ο τόπος».

Μιλώντας τώρα για το «περιβόητο Μνημόνιο» και τα «μέτρα που μας έχουν επιβληθεί ή μας έχουν υπαγορευθεί», ο άνθρωπος που τα επέβαλε, ζήτησε να διασταυρωθούν με ένα «ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης, που είναι η δική μας εσωτερική ενδογενής ανάγκη, της πατρίδας και όχι κάτι που έχει έξωθεν επιβληθεί».

Ταυτόχρονα, πάντως, εμφανίστηκε έτοιμος να παίξει και τον ρόλο του τιμητή, λέγοντας ότι τώρα που αποχωρεί από την κυβέρνηση πρέπει να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι που είχε δρομολογήσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών.

Επανέλαβε δε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση, αφού «οποιαδήποτε απώλεια στόχου σε δημοσιονομικό επίπεδο ξεσπά πάνω στον αδύναμο πολίτη», όπως είπε, δίνοντας προεκλογικό τόνο.

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα υπέρ της ενότητας, της ανανέωσης, της αξιοκρατίας, της υπευθυνότητας και τελικά της νίκης, αφού επέμεινε πως διεκδικεί πρωτιά. Υποσχόμενος ξανά ασφάλεια και ελπίδα, επανέλαβε τα «δακρύβρεχτα» ότι τάχα ξέρει την καθημερινή ζωή ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, νέων κ.λπ.

Κάλεσε τους πολίτες να στοχαστούν ποιος μπορεί να διαπραγματεύεται με αποτελεσματικότητα. Επιτέθηκε στη Ν.Δ., χαρακτηρίζοντάς την αμφίθυμη. Στηλίτευσε το ότι «χάθηκε ως λέξη» η επαναδιαπραγμάτευση, την ώρα που ο ίδιος διαπραγματευόταν με τους… ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά, όπως άφησε να εννοηθεί…

Επίθεση εξαπέλυσε και σε «όλες τις εκδοχές της Αριστεράς», χαρακτηρίζοντάς τες μη ρεαλιστικές. «Κάποιοι ζητούν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε, για να προκαλέσει άλλο ένα χειροκρότημα.

Επίσης μίλησε για «εντυπωσιακή συμμετοχή» στις εσωκομματικές εκλογές και «ακύρωσε» τον Γ. Παπανδρέου. «Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας» είπε, τονίζοντας ότι «πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα» και κολακεύοντας τους βουλευτές, σε μια προσπάθεια τονωτικών ενέσεων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: