Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η αριστερά του πολυτεχνείου και των παρελάσεων.




Βλέποντας  την στάση των αριστερών κομμάτων στην παρέλαση της 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου, αναγκάζομαι να πάω λίγο προς τα πίσω, στην στάση της αριστεράς στις επετείους του πολυτεχνείου.
Εγώ δεν θα  χαρακτηρίσω την αριστερά ως καταραμένη, όπως αυτή συνηθίζει να χαρακτηρίζει την δεξιά, όμως η αριστερά με την στάση της σε καίριας σημασίας γεγονότα για την Ελλάδα, μετάτρεψε αυτά τα γεγονότα σε κατάρα στην συνείδηση του απλού Έλληνα Πολίτη, αυτού δηλαδή του Πολίτη που δεν μαντρώνεται μόνιμα σε κανένα κόμμα και που μπορεί χωρίς κομματικές παρωπίδες και φανατισμό να βλέπει τα πράγματα.
Στο πολυτεχνείο αντίπαλος του λαού ήταν ένα καθαρά... δικτατορικό καθεστώς, το οποίο δεν ήταν αποδεχτό ούτε από τους γνήσιους δημοκράτες της δεξιάς αλλά και ούτε από τους γνήσιους δημοκράτες της αριστεράς, λέω γνήσιους για υπήρξαν περιπτώσεις που και αριστεροί και δεξιοί έγιναν όργανα τις χούντας.
Μετά όμως τα γεγονότα του πολυτεχνείου αντί αυτοί οι γνήσιοι δημοκράτες της δεξιάς και της αριστεράς, να γιορτάζουν κοινά το αποτέλεσμα του αγώνα τους και αντί αυτή η όμορφη για την ιστορία της χώρας στιγμή να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων, έγινε ένας εφιάλτης για..
όποιον δεν είναι αριστερός στην Ελλάδα, ή δεν συμμετέχει στην πορεία του πολυτεχνείου κάθε χρόνο. 
Σήμερα η επέτειος του πολυτεχνείου είναι πλέον μια κατάρα για την Αθήνα.
Οι ίδιοι αυτοί που μετατρέπουν κάθε χρόνο την επέτειο του πολυτεχνείου σε κατάρα στα μάτια του απλού Έλληνα Πολίτη, τώρα επιθυμούν να πράξουν το ίδιο και στις εθνικές παρελάσεις.
Αλλά μήπως το ίδιο δεν έπραξαν και μετά το 1944;
Αυτοί αντί  να αφήσουν τον απλό Έλληνα Πολίτη να μαζέψει τα κομμάτια του, να επουλώσει τις πληγές του από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, του έσπειραν την διχόνοια και τον φανατισμό οδηγώντας τον στην αλληλοκαταστροφή, στο όνομα της σωτηρίας του.
Από τις 365 ημέρες του χρόνου, μπορεί η αριστερά, αν δεν θέλει να γίνει καταραμένη, να διαλέξει τις 361 για την προβολή της, όμως τις υπόλοιπες τέσσερεις  ας τις αφήσει να γιορτάσει ο έλληνας Πολίτης ήρεμα, χωρίς κομματικό καπέλωμα, την 25 Μαρτίου, την ημέρα του πολυτεχνείου, την 28 Οκτωβρίου, και την πρωτοχρονιά.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: