Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σαμαράς: «Να απενεχοποιηθούν όροι όπως Πατρίδα και Θεός»


Σαμαράς: Ενιαίο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού


Τις προτάσεις του για τον πολιτισμό παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, στις οποίες περιλαμβάνονται τόσο η σύσταση ενός ενιαίου υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό, προτείνοντας τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στην...
περιοχή από το Αχαιολογικό Μουσείο μέχρι το Πολυτεχνείο, έργο που, όπως είπε, μπορεί να γίνει με χορηγίες.
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος να σταθούν μπροστά του και όχι δίπλα του, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αυτόφωτοι. Τους ζήτησε, επίσης,  να βοηθήσουν έτσι ώστε να απενοχοποιηθούν όροι και έννοιες όπως είναι η πατρίδα, ο Θεός, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλεια, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «ο κόσμος πιστεύει περισσότερο σε εσάς από ό,τι στους πολιτικούς και σας καλώ να δείξετε αλληλεγγύη».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα μεταξύ προοδευτικής ή συντηρητικής ατζέντας και ζήτησε τη σύνθεση, την οποία θεωρεί εφικτή.
Την Πέμπτη θα παρουσιάσει, στο Ζάππειο, τις προτάσεις του για τη διακυβέρνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στη Σπάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: