Σελίδες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«Είμαι συλλέκτης» λέει ο κάτοχος οπλοστασίου




  Λίγο πριν από τη σύλληψή του ο 50χρονος δικηγόρος που κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε λαθρεμπόριο πολεμικών όπλων σε όλο τον κόσμο,ανέφερε πως «είμαι συλλέκτης όπλων και προσπαθούσα επί σειρά ετών να κάνω ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο. Είχα πρότυπο ένα αντίστοιχο ιδιωτικό μουσείο στην Εύβοια».
Ο ίδιος μέσω συνεργατών του, όπως αναφέρει το «Βήμα», επισήμανε ότι «αγόρασα τα περισσότερα όπλα μέσω Ιντερνετ από διαδικτυακούς «πλειστηριασμούς» οπλισμού.
Μερικά από αυτά τα όπλα είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αγορά των όπλων, μου κόστισε περίπου 150.000 ευρώ.
Δεν πούλησα κανένα από αυτά. Στη Γερμανία ήμουν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αλλά είχα και συναλλαγές με πολλούς επιχειρηματίες. Στη Νιγηρία είχα πάει από τις 26 Μαρτίου προσκεκλημένος επιχειρηματιών για επενδύσεις σε εργοστάσια βιολογικού καθαρισμού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, μετά από συνεννόηση με Έλληνες επιχειρηματίες».
Ο δικηγόρος από τα Σπάτα που θεωρείται κάτοχος του οπλοστασίου μαμούθ το οποίο είχε βρεθεί προ πενθήμερου στη Λούτσα φέρεται να είχε μόλις επιστρέψει από την Νιγηρία. 

Ο 50χρονος θα απολογηθεί σήμερα και αναμένεται να ισχυρισθεί ότι «δεν προχώρησε σε καμία παρανομία και πλήρωσε την αγάπη του για τα όπλα».
Υποστηρίζει πως είχε άδεια συλλέκτη όπλων, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι είχε άδεια για τρία όπλα που είχε πάρει στις 25 Ιουνίου 2009.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται ότι μέχρι και στις 20 Φεβρουαρίου 2012, ο 50χρονος παρέλαβε ταχυδρομικώς από τον Γερμανό Τόμας Μπακ ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε εξαρτήματα όπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: