Σελίδες

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μια νεαρή πιστή εξευτελίζει τον πατριάρχη Βαρθολομαίο


Έτσι προστατεύονται οι ιεροί παιδεραστές
«…μέλλω σε εμέσαι ἐκ του στόματός μου» (Αποκάλυψη 3,16)
Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Με την ευκαιρία της σκανδαλωδώς καθυστερημένης καθαίρεσης από τον πατριάρχη (κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία) των δυο επισκόπων Παΐσιου και Βικέντιου, δημοσιεύουμε το γράμμα μιας νεαρής Ελληνοαμερικανίδας στον κ.Δημήτρη Αρχοντώνη.  Πρόκειται για μια επιστολή που στάλθηκε στον πατριάρχη πριν 13 μήνες, κραυγή διαμαρτυρίας και ανοιχτή καταγγελία μιας κοπέλλας που μεγάλωσε και ανατράφηκε στην  Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, μια βιομηχανία-αισχρουργείο θαυμάτων, λειψανεμπορίας και κάθε λογής σκανδάλων με πολλά υποκαταστήματα στις ΗΠΑ (ένα από τα οποία-στο Σικάγο-φιλοξένησε και το τσακούζι του Γιοσάκη), την οποία ο πατριάρχης προσάρτησε στις επιχειρήσεις του, πουλώντας σαν αντάλλαγμα την αρχιερωσύνη σε δυο σεσημασμένους για πολλές απάτες και σκάνδαλα παλαιοημερολογίτες επιχειρηματίες, κατά των οποίων η πατριαρχική Αρχιεπισκοπή Αμερικής πριν...
συγχωνευθεί μαζί τους (μετά το κερδοφόρο deal του πατριάρχη), άφηνε υπαινιγμούς και για τα στημένα θαύματα και για οργανωμένη απαγωγή της θαυματουργής δακρυσμένης εικόνας τους για την είσπραξη των ασφάλιστρων (Νew York Times: Story of the Weeping Icon Divides Greek Orthodoxy -By ALESSANDRA STANLEY-January 01, 1992)


Γλυφάδας Παύλος, πρωτοχρονιάτικος οικοδεσπότης του παιδεραστή Παΐσιου: ««Ο τρόπος για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντος Εφραίμ, ήτο άστοχος, άδικος, σκανδαλώδης, ασεβής, σκληρός, ακατάλληλος στον χρόνο, ανεπίτρεπτος» (29/12/2011).
Θέλω να επισημάνω πως αν για τον Παϊσιο υπάρχει η προφανής, αν και μη ομολογούμενη κατηγορία των ρωμαϊκών οργίωνπου οργάνωνε στο μοναστήρι (βιάζοντας ακόμη και τον ανήλικο αδελφό τουσυνεπισκόπου του, και αποπλανώντας νεαρή καλόγρια, κόρη ιερέα του), για το συνέταιρό του, στο οικονομικό τουλάχιστον σκέλος της επιχείρησης Βικέντιο, η μόνη κατηγορία η οποία υποβόσκει για την καθαίρεσή του είναι πως άνοιξε το στόμα του και είπε κάποιο μέρος της ανατριχιαστικής αλήθειαςΝα σημειώσω πως ο άγιος Παΐσιος, αν και υποτίθεται έγκλειστος σε μοναστήρι και σε αργία, τη φετεινή Πρωτοχρονιά έκανε εμφάνιση στον καθεδρικό ναό του μητροπολίτη που κατά τον Ζακύνθου Χρυσόστομο «παίζει με τις κούκλες του», δηλαδή του ζηλωτή της Ορθοδοξίας Γλυφάδας Παύλου (ο οποίος έχει προσθέσει και τον δικέφαλο αετό στην προμετωπίδα της μίτρας του δίκην ναρκισσευόμενου αυτοκράτορα-φωτ. 2)χωρίς να ιδρώσει κανένα αυτί.
Το κορίτσι είναι γόνος δεύτερης γενιάς Ελληνίδα Ορθόδοξη με πίστη και ζήλο προς  την Εκκλησία. Το γράμμα αφορά την πολύχρονη προσπάθεια του πατριάρχη να συγκαλύψει παιδεραστίες και να προστατεύσει το δράστη και τους συνενόχους του. Η επιστολή γράφτηκε πολύ πριν ο πατριάρχης αναγκασμένος από το κύμα των αποκαλύψεων (το οποίο κινδύνευε να τον συμπαρασύρει αν τα θύματα έφταναν στην αμερικανική Δικαιοσύνη η οποία δεν  γνωρίζει παραγραφές και ιερά παραδικαστικά), καθαιρέσει πανικόβλητος κεκλεισμένων των θυρών δυο επισκόπους χωρίς βέβαια να καταδεχτεί να ανακοινώσει στο λογικό(;) ποίμνιο το πώς και το γιατί. Θέλω να επισημάνω πως όλες οι αισχρές κινήσεις του πατριάρχη της Νέας Ρώμης ο οποίος όπως και ο πάπας της Ρώμης προστατεύει τους ιερούς παιδεραστές (θέτοντάς τους το πολύ σε αργία με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς αιτιολογία, αντί να τους στείλει στον Εισαγγελέα), αν και έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές, δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση στην Ελλάδα. Kόμματα, Τύπος, πιστοί  τα συγκάλυψαν με τη γνωστή ομερτά η οποία περιβάλλει το εθνικιστικό πατριαρχείο «του Γένους», που χρηματοδοτούμενο με μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξωτερικών του ΓΑΠ-«Υπάρχουν λεφτά», έχει το θράσος να σφετερίζεται τον τίτλο του Οικουμενικού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας σε μετάφραση και ελεύθερη απόδοση. Όποιος επιθυμεί να δει και το  πρωτότυπο στα αγγλικά, θα το βρει στον ιστότοπο «Release Greece».
«Νέα Υόρκη, Ιανουάριος 28, 2011
Παναγιότατε, 
Η επιστολή αυτή απευθύνεται στην παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα και προσωπικά στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αναφορικά με την υπόθεση του κ. «Παϊσίου» Λουλουργά (αρνούμαι να τον αναγνωρίσω ή να αναφέρομαι σ’ αυτόν ως πνευματικό άνθρωπο).
Πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνω σαφές ότι δεν είμαι αναμεμειγμένη σε όλα που γίνονται στην Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (διοίκηση, χρήμα, παπάδες κλπ) και όλα αυτά θέλω να πιστεύω δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη! Ούτε με την Εκκλησία! Ούτε με τον Χριστό! Δεν είμαι θύμα του Παϊσίου, αλλά και ούτε μιλώ εκ μέρους κάποιου από τα θύματά του. Πιστεύω σε εκείνο τον Θεό που νιώθει εξοργισμένος με όλα αυτά που συνέβησαν τόσο κοντά μου σχεδόν μέσα στο σπίτι μου αφού έτσι ένιωθα για την Εκκλησία αυτή. Την ένιωθα ως δικό μου σπίτι! Γιατί από αυτά που αντιλαμβάνομαι σήμερα, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να ήμουν και εγώ ένα από τα θύματά του Παϊσίου…
Επέλεξα να μην αποκαλύψω δημόσια το όνομά μου για χάρη της οικογένειάς μου, αλλά και για μένα την ίδια. Ωστόσο, μιλώ με την ελπίδα να πέσει φως σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό σε αυτή την υπόθεση, καθώς και με την ελπίδα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα αναλάβει την ευθύνη να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο για τις ενέργειές του(τις σεξουαλικές διαστροφές και τα εγκλήματα του κατά αθώων υπάρξεων).
Βαφτίστηκα στην Αγία Ειρήνη από τον Παΐσιο. Μεγάλωσα πραγματικά μέσα στην Εκκλησία. Κάθε Κυριακή, πήγαινα στο απογευματινό Ελληνικό σχολείο και στο κατηχητικό. Αισθανόμουν τόσο περήφανη που αποτελούσα κομμάτι αυτού του θαυμάσιου, ιερού χώρου του Θεού. Σε κάποιο σημείο της εφηβείας μου, το ένστικτό μου δεν μού έλεγε κάτι καλό και μου φαινόταν ότι ο Παΐσιος ήταν ο «πρωταγωνιστής» των αρνητικών συναισθημάτων που συσσωρεύονταν μέσα μου. Είχα ακούσει για φήμες που αφορούσαν σεξουαλικές πράξεις που εμπλεκόταν ο Παΐσιος αλλά δεν ήθελα να τα πιστέψω.. Άκουγα επίσης και άλλες «αστείες» ιστορίες που αφορούσαν τα χρήματα της Εκκλησίας. Αυτός ο άνθρωπος, επειδή τον έζησα και μπορώ να κρίνω, είναι τόσο θεατρίνος! Πάντα κλαίει – και κλαίει στην πραγματικότητα – παραπονούμενος πότε «ότι δεν έχουμε λεφτά για το Πάσχα», ή ότι «δεν έχουμε χρήματα για το ετήσιο φεστιβάλ μας» κλπ. Τότε, και πάει καιρός από τότε κατάλαβα ότι –δυστυχώς- ακόμα και οι Εκκλησίες είναι απλά μια κερδοφόρα επιχείρηση. Όπως αποδείχτηκε, το ένστικτό μου είχε δίκιο. Από τότε δεν πάω πολύ στην Εκκλησία, αλλά ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω στον Θεό.
Ως νέος άνθρωπος, στην ηλικία των 20, σπουδάζω ψυχολογία και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κάποιος θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Νιώθω αηδιασμένη από το γεγονός ότι είχαμε έναν σεξουαλικά διεστραμμένο στην κοινότητά μας, τον οποίο θαυμάζαμε και τον θεωρούσαμε ηγέτη. Ο Παΐσιος διαθέτει μια επικίνδυνη ικανότητα στα χέρια του. Την ικανότητα να χειραγωγεί.
Γοήτευε την κοινότητά μας με τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και τα κηρύγματά του, και δυστυχώς, τώρα από όσα έχουμε φτάσει να γνωρίζουμε, (χρησιμοποιούσε) και έκανε χρήση αλλά και κατάχρηση της εξουσίας που ασκούσε επιρροή πάνω μας,
αλλά και της θέσης του στην κοινότητα για προσωπικά οφέλη και προκειμένου να ικανοποιεί αρρωστημένες ορέξεις και φαντασιώσεις του!
Ξεγέλασε και πρόδωσε την κοινότητά μας, χειραγώγησε και κακοποίησε μικρά, αθώα παιδιά. Ο Παΐσιος ήταν πολύ προσεκτικός στην επιλογή των θυμάτων του. Ήταν παιδιά, έφηβοι, ακόμη και ενήλικες, ανίσχυροι και αδύναμοι να ξεφύγουν από τα κόλπα του νου.
Ήξερε πολύ καλά ποιους θα μπορούσε εύκολα να χειριστεί και να ελέγξει. Και εκείνοι που προσπάθησαν να μιλήσουν, τους έκλεισαν το στόμα! Σήμερα δυστυχώς εξακολουθούν να τους κλείνουν το στόμα! Λόγω δυσπιστίας και από έλλειψη υποστήριξης, εμπιστοσύνης από την κοινότητά τους και προς το Πατριαρχείο. Αυτή είναι η αλήθεια!
Ντρέπομαι υπερβολικά και νιώθω οργή που ο δικός μας ο Πατριάρχης δεν έχει ακόμα πάρει την σωστή απόφαση εναντίον του Παϊσίου. Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν στάλθηκε η Εξαρχία στην Αστόρια να ερευνήσει την υπόθεση, πολλά από τα θύματα του Παϊσίου έκαναν καταγγελίες επώνυμα εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση. Με άλλα λόγια γνωρίζουμε όλοι, ότι ξέρετε-εσείς εκεί στο Πατριαρχείο- εδώ και λίγο καιρό τα όσα έχουν γίνει. Καταλαβαίνω ότι όλα όσα έχουν συμβεί ενέχουν μέσα τους το στοιχείο της πολιτική και των συνεπειών αυτής της κατάστασης. Επίσης καταλαβαίνω ότι τίποτε δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κάποιος. Αλλά θέτω ένα ερώτημα στον εαυτό μου και σε όλους –και σε Εσάς Παναγιότατε- που σήμερα διαβάζετε αυτή την επιστολή μου: Πού υπάρχει η διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού ή λάθους; και ποιος είναι αυτός που την τραβάει; Η μόνη απάντησή μου είναι η εξής: ο Θεός.
Από την δική μου οπτική, ως εξωτερικός παρατηρητής την μόνη κίνηση ή ενδιαφέρον που είδα(σ.σ. μέχρι σήμερα) να επιδεικνύει ο Πατριάρχης είχε σχέση με τα πολιτικά(διοίκηση, συγκάλυψη, χρήμα κτλ), πράγμα που είναι ασήμαντο εν συγκρίσει με το γεγονός ότι ο Παΐσιος είναι σεξουαλικά διεστραμμένος στην φύση του, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι! Δεν με ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην διοίκηση της Εκκλησίας! Δεν με ενδιαφέρει το πώς θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί στο τέλος το σκάνδαλο! Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σημασία, αφού στο τέλος ο Παΐσιος θα συνεχίσει να είναι ένας σεξουαλικά διεστραμμένος άνθρωπος χωρίς μετάνοια!
Και τώρα Σας ρωτώ Παναγιότατε αλλά και όλοι εσείς που με διαβάζετε: αν ήσουν εσύ που σε βίαζε; Ή ακόμα χειρότερα αν ήταν ο γιος ή η κόρη σου που έπαιρνε να το βιάσει στον τρίτο όροφο του Μοναστηριού; Πώς θα αισθανόσουν; Θα ήθελες να ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι έπεσες θύμα των αρρωστημένων σεξουαλικών φαντασιώσεων του Επισκόπου της Εκκλησίας σου;
Αισθανόμενος ανίσχυρος να κάνεις οτιδήποτε, αφήνοντας το απλά να συμβεί;
Πού είναι η συμπόνια και η συμπαράσταση(της Εκκλησίας και του Πατριαρχείου) για αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους που κουβαλάνε την ντροπή του Παϊσίου μέσα τους κάθε ώρα και κάθε στιγμή!
Βάλε τον εαυτό σου στην θέση των θυμάτων. Φαντάσου αυτό το τέρας, αυτή την κακή σκιά να σε ακολουθεί παντού! Φαντάσου να μην μπορείς ποτέ να ενταχθείς κοινωνικά ή να μην μπορείς να αγαπήσεις ή να συνδεθείς με κάποιο άλλο άτομο σε οποιοδήποτε επίπεδο! Φαντάσου να μην μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν άνθρωπο γύρω σου! Έτσι ζουν τα θύματα. Ποτέ δεν θα έχουν την ευκαιρία να έχουν μια γεμάτη ζωή, όπως ζω εγώ και εσύ.
Πού είναι η τιμωρία για αυτό το τέρας που έχει διαπράξει τέτοιες φρικτές, αμαρτωλές πράξεις, και κρύβεται πίσω από το όνομα του Κυρίου! Δεν υπάρχει καμία αμαρτία μεγαλύτερη από αυτή! Λοιπόν, εδώ είναι το μήνυμά, η κραυγή και η καταγγελία μου προς την αδράνεια του Πατριαρχείου!
Το να συγκαλείς μια συνάντηση το μήνα(σ.σ εννοεί την Πατριαρχική Σύνοδο), αυτό δεν αποκαλείται δικαιοσύνη! Η «αργία»(σ.σ. που του επεβλήθη) μέχρι νεοτέρας δεν είναι δικαιοσύνη! Η ανησυχία και η συζήτηση για ασήμαντα γελοία θέματα διοικητικής φύσεως του τύπου «ποιος θα αναλάβει την εταιρία και ποιος θα κάνει κουμάντο και πόσα χρήματα θα πάρει» δεν είναι δικαιοσύνη!
Αυτός ο άρρωστος άνθρωπος πρέπει να πάει στην φυλακή!!!!
Πιστεύω στο Θεό, και πιστεύω ότι όλοι οι αμαρτωλοί πρέπει να συγχωρούνται, για τις αμαρτίες που έχουν υποπέσει. Αλλά η συγχώρεση δεν έρχεται χωρίς τιμωρία. Ο Παΐσιος θα τιμωρηθεί, είτε σε αυτή τη ζωή, είτε στην μετά θάνατο. Αλλά αν αυτός ο θλιβερός άνθρωπος δεν τιμωρηθεί για τις πράξεις του εδώ στη Γη, τότε για μένα, και την γενιά μου, για τα θύματα και όσους έχουν δώσει το αίμα τους, τον ιδρώτα και τα δάκρυα τους σε αυτή την(σ.σ ενορία Ιερό Ναό) Εκκλησία, θα σημαίνει ότι η Εκκλησία (σ.σ το Οικουμενικό Πατριαρχείο) δεν αποτελεί πλέον τον ασφαλή δρόμο για τον παράδεισο που οφείλει να είναι. Ούτε εκπροσωπεί τον Οίκο του Θεού, όπως λέτε, αλλά απλά –είστε, είναι- μια ακόμα επιχείρηση γεμάτη από ζητήματα διοικητικής φύσεως και σκάνδαλα που πρέπει να καλύπτονται. (σ.σ.Η ατιμωρησία του Παϊσίουθα αποδείξει επίσης ότιδεν πρέπει να εμπιστευόμαστε καμιά Εκκλησιαστική Αρχή (επίσκοπο, μητροπολίτη,κλπ), συμπεριλαμβανομένου και του ΠατριάρχηΑπό την πλευρά μου, ο μόνος λόγος που υπάρχει(σ.σ το Πατριαρχείο και η διοικούσα Εκκλησία, παπάδες μητροπολίτες επίσκοποι κτλ) είναι για να καλύπτει τα σκάνδαλα! Και αυτά συμβαίνουν μόνο αν είναι κάποιος αναμεμιγμένος σε αυτά!
Ποιος θα υπερασπιστεί την δικαιοσύνη; Ποιος θα υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ποιος θα υπερασπιστεί το Θεό;
Είναι στο χέρι του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κάνει το σωστό, και το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι θα το κάνει.
Ειλικρινώς,
F.P.».
Ακολουθεί το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της επιστολής.

ΥΓ
Ο Παΐσιος υμνεί τον Βαρθολομαίο σε θεατρική παράσταση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: